Ergenekon iddianamesi açıklandı

14.07.2008 - 16:51 | Son Güncelleme :

İstanbul Cumhuriyet Savcıları, Zekeriya Öz, Mehmet Pekgüzel  <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349ergenekon12.jpg" align="right" vspace="5">ve Nihat Taşkın tarafından hazırlanan “Ergenekon” iddianamesini, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ile Başsavcıvekili Turan Çolakkadı açıkladı.

HÜRRİYET

ÜMRANİYE BOMBALARIYLA BAŞLADI

-12 Haziran’da yapılan bir ihbar sonucu Ümraniye’de bir evde yapılan operasyon ve muhtelif operasyonlar sonucunda yürütülen soruşturmanın büyük bölümü tamamlandı.

3 SAVCI HAZIRLADI

-Soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan üç savcı tarafından yapıldı. İddianame bu üç savcı tarafından hazırlandı ve Başsavcılık tarafından onaylandı ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne teslim edildi.

PAŞALAR İÇİN AYRI İDDİANAME

-Soruşturma devam ediyor tamamlandığında ayrıca bir iddianame hazırlanacak.

2455 SAYFA


-Soruşturmanın yüz binlerce sayfa ve dokümanın yeni operasyonları gerektirmesi yazışma yapılan kurumlardan cevap beklenmesi, tüm belge delillerin toplanmasının beklenmesi ve nihayet ekleri 441 klasörü ve 2455 sayfayı bulan soruşturmanın devam ettiği ve tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamı ayrıca bildirildi.

AYRINTILAR MAHKEMEDE AÇIKLANACAK

-Bu açıklamanın dışında bir bilgi verilmesi mümkün değildir.
İddianamenin içeriğini ayrıntılı olarak öğrenilmesi ancak mahkeme tarafından kabul edilmesiyle mümkün olacak.

CUMHURİYET GAZETESİ VE DANIŞTAY SALDIRISI DA VAR


- 48`i tutuklu 38`i tutuksuz 86 şüpheli hakkında, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “silahlı terör örgütüne yardım etmek”, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmak veya görev yapmasını engellemeye teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı halkı silahlı isyana tahrik”, “patlayıcı madde bulundurmak, atmak ve bu suçları azmettirmek”, “Danıştay saldırısına ve Cumhuriyet gazetesine patlayıcı madde atmak suçlarına azmettirmek”, “devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek, kişisel verileri kaydetmek”, “askeri itaatsizliğe teşvik”, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” ve benzeri suçlardan yargılanacaklar.

36 kişinin de kamu adına kavuşturulmamasına karar verildi. Tabii ki sanıkların hepsi bu suçların tümünden yargılanmayacak.

BU TERÖR ÖRGÜTÜ FARKLI


- İddianamede ifade edilen terör örgütü, hepimizin bildiği anlamda klasik bölücü veya ideolojik terör örgütü değildir. Terör tanımı, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 1. maddesinde yer almıştır. Bu maddede bölücü ve ideolojik terör örgütlerinin amaçlarını ifade eden tanımı yanında, ‘Devlet otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak veya ele geçirmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, devletin iç ve dış güvenliğini ve kamu düzenini bozmak amacıyla bir örgüte mensup kişi veya kişiler tarafından girişilecek her türlü suç teşkil eden eylemlerde’ terör suçu olarak kabul edilmiştir.

Bu itibarla iddianamede tavsif edilen terör örgütü deyiminin bu bağlamda dikkate alınması gerekmektedir.”

DARBE GÜNLÜKLERİ YOK

- ’Darbe günlükleri’ iddialarıyla ilgili soruşturmanın bu iddianamenin dışında kalmıştır. Savcılar bununla ilgili bir soruşturma yapmadı.

HABERLER YANLIŞ


- İddianame hakkında birçok bilgi ortaya atıldı. Bazıları kasıtlı yapılan bu girişimler, sanıkların özel hayatını ihlal etti ve yargı bağımsızlığını zedelemektedir.

ERGENEKON İSMİNİ SAVCILAR KOYMADI


- Bu örgüt ismi (Ergenekon) savcılar tarafından konulmadı. Bu ismi, örgütü kurmakla suçlananlar tarafından verilmiştir.

Mahkemenin iddianameyi ne kadar zamanda değerlendireceği onun bileceği iştir.  


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.007 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.