Eregli`de Kar Bu Yila Kaldi.

02.03.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Turkiye`nin en buyuksanayi yatirimi olan Erdemir, 1998 yilinda gerceklestirdigi cevre dostu faaliyetlerle, CEVRETED`in (Cevre Teknolojileri Uygulayicilari Dernegi) `Cevre Dostu` odulune layik goruldu. Eregli, 1999 yili yatirim butcesinin yuzde 25`ini cevre yatirimlarina ayirdi. Vizyonunu, `2005 yilinda Avrupa`da ilk 10 demir celik ureticisi arasinda yer almak` olarak belirlenen Eregli, yatirimlarinda oncelik sirasini dusuk miktarda atik cikaran teknoloji secimine tanidi. 1999 yilinda ortalama 100 milyon dolarlik bir yatirim ongorduklerini belirten eregli Genel Mudur Yardimcisi Atamer Giyici, son yillardaki calismalarla maliyetlerde onemli dususler gerceklestigini kaydetti. Cevherin celige donusmesine kadar gecen uretim asamasinda maliyetlerin yuzde 30`unu enerji giderlerinin olusturdugunun altini cizen Giyici, `Eregli 1982-1998 yillari arasinda enerji uketimini yuzde 35 azaltti. 1982 yilinda 1 ton celik uretmek icin 8 bin 200 megakalori enerji kullanilirken, bu oran 5 bin 300`e kadar geriledi. Atil gazlardan 600 bin ton fuel-oil`e esdeger enerji elde edildi. Kullandigimiz elektrik enerjisinin yuzde 68`ini kendi urettigimiz atik gazlarin degerlendirilmesinden elde ediyoruz. Sirketimiz kendi tuketiminin yuzde 70`ini kendisi uretiyor` dedi. 1967 yilinda, Gari sihhi Muesseseler Ruhsati`ni alarak cevre dostu bir kurulus oldugunu otuz yil once gosteren Eregli`nin uc ayri aritma sistemi bulunuyor. Aciga cikan atik sularin denize bosaltildigi dort ayri noktadan 15 gunde bir alinan numuneler analiz edilerek, su Kirliligi Kontrolu yonetmeligi`nde belirtilen sinir degerlerle uyum kontrol altinda tutuluyor. Eregli, ayrica atiksularin aritilarak yeniden kullanimini saglayan bircok tesisi de bunyesinde barindiriyor. Sirkete bes adet su borulu klasik buhar kazani, iki adet de atik isi kazani bulunuyor. Yakit olarak ise yuksek firin gazi, celikhane gazi, fuel-oil ve katran kullaniliyor. Erdemir`in 15 bacasinda aylik periyodlarla yapilan emisyon olcumleriyle Hava Kirliligi kontrolu Yonetmeligi`ndeki sinir degerler dikkate alinarak, Eregli Merkez labaratuvari tarafindan denetimler gerceklestiriliyor. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.