``Erdoğan Sezer`i mumla ararsa şaşmayın!``

04.09.2007 - 14:29 | Son Güncelleme :

 Radikal Gazetesi köşe yazarı Türker Alkan, bugünkü köşe yazısında ilginç iddialara yer verdi. Gül`ün dış politikada Sezer gibi pasif kalmayacağını belirten Alkan, Başbakan Erdoğan, Sezer`i mumla arar hale gelirse ve işler arapsaçına dönerse hiç şaşmayın! yorumunu yaptı.

MİLLİYET

İşte Türk Alkan`ın bugünkü yazısı:

Şu AKP`nin propaganda başarısına bir diyeceğim yok doğrusu. Nasıl ediyorlar bilmiyorum, ama başarıyorlar işte.

Birinci Erdoğan hükümetinde türbanlı eşler yan yana dizilip manşet atılmıştı: `AKP şıklığı!` Gerçi bazıları şıktı ama çoğu da pek şık gözükmüyordu. Ve türbanın neyi simgelediği unutulmuş gibiydi.

Şimdi Gül`ün Cumhurbaşkanı olmasıyla ve yeni kabinenin açıklanmasıyla birlikte yeni bir reklam kampanyası başladı. Gül`ün, eşinin ve diğer önemli AKP`lilerin ne kadar değerli insanlar olduğunu, adeta bu makamları doldurmak için doğduklarını öğreniyoruz.

Hepsi de sizin ve benim gibi sıradan insanların çektiği sıkıntıları çekmişler (babası fabrikatör ve milletvekili olan sayın Gül bile!) Doğrusu onları seçmekle isabet etmişiz. Fakat, sıradan insanlardan farklı yanları var: Hepsi de çelik gibi irade sahibi. Zeki, çalışkan, fedakâr, vatanı milleti uğruna ölmeye hazır, yüksek ruhlu, faziletli insanlar.

Bu AKP erkânının yaşamöykülerini okurken 1950`lerin Türk filmlerindeki tipler canlanıyor gözümün önünde. Kadınların birer azize, erkeklerin de aziz olduğu, gökten zembille indiği bir topluluk. Yaşamları boyunca hiç yanlışları olmamış, hep ilahi bir dürtüyle en doğru yolu bulmuşlar. Yanıldıkları zaman bile `Her işte bir hayır vardır` demişler ve sonları hayır olmuş.

ABD`nin eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Dünyada iki ılımlı İslam`a dayalı demokrasi var diyordu, Malezya ve Türkiye! Malezya`dan kötü kokular gelmeye başladı: `Şeriat isteriz!` Olabilir, kendi bilecekleri iştir. Benim anlamakta zorlandığım şey, ABD`li yetkilinin neden bizi de `ılımlı İslam` sınıfına koyduğudur. AKP`den şimdiye kadar `Biz ılımlı İslamız` diye bir söz çıkmadı. Acaba ABD, bizim bilmediğimiz bazı şeyler mi biliyor?

AKP, içeride ve dışarıda farklı şeyler mi söylüyor? (Bkz. Cüneyt Zapsu`nun maceraları.)

Önümüzdeki dönemde AKP`nin başını ağrıtacak gelişmelerin büyük kısmı dış politika alanında yer alabilir. Bir Dışişleri Bakanı var. AKP`de Dışişleri`nden sorumlu bir başkan yardımcısı var. Dışişleri`ne pek meraklı, dünya çapında bir lider olmaya, dünya liderlerinden `dostum falanca` diye söz etmeye pek hevesli, Dışişleri Bakanlığı bürokrasisini ayak bağı olarak gören (arada bir masa altından tekme yiyen) bir başbakanımız var.

Ve eski bir Dışişleri Bakanı olan Cumhurbaşkanı dış politika hedeflerini açıkladı bile: AB`ye girmek ve komşularla ilişkileri geliştirmek! Bunlar elbette yeni şeyler değil. Bunca zaman Dışişleri Bakanlığı yapmış bir kişiden daha somut hedefler beklenirdi.

Ama şurası açık ki, Gül, dış politikada Sezer gibi pasif kalmayacak.

Başbakan Erdoğan, Sezer`i mumla arar hale gelirse ve işler arapsaçına dönerse hiç şaşmayın!


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.015 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.