Erdoğan BM Toplantısı`na katılacak

24.09.2007 - 09:23 | Son Güncelleme :

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün başlayacak Birleşmiş Milletler Genel Kurul Toplantısı`na katılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün başlayacak Birleşmiş Milletler Genel Kurul Toplantısı`na katılacak.

CNNTURK

Erdoğan, toplantının ilk gününde, Hafifleme: Emisyonun Azaltılması ve İklime İstikrar Kazandırılması, Ortak Geleceğimizi Korumak konulu panelde bir konuşma yapacak ve 28 Eylül Cuma günü de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu`na hitap edecek.
 
Bugün Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon tarafından Yüksek Düzeyli Hükümetler Arası İklim Değişikliği konulu panelin katılımcıları onuruna verilecek resepsiyona katılacak olan Erdoğan, aynı gün Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, AB Dönem Başkanı Portekiz Başbakanı Jose Socrates, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapetero, Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono, İsveç Başbakanı Frederik Reinfeldt ve Avusturya Başbakanı Alfred Gusenbauer ile ikili görüşmelerde bulunacak.
 
Erdoğan, ABD eski Dışişleri Bakanları Henry Kissinger ve Richard Holbrook`u ayrı ayrı kabul edecek.
 
Şirket yöneticileriyle toplantı

Erdoğan, Coca Cola şirketi tarafından organize edilen ABD şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin katılacağı toplantıya katılacak.
 
Toplantıda, üst düzey yöneticilere Türkiye hakkında bilgi verecek Erdoğan`ın, bu şirketlerin Türkiye`de yatırım yapmaları çağrısında bulunması bekleniyor.
 
Yarın BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon tarafından konuk Devlet ve Hükümet Başkanları ile eşleri onuruna verilen büfe kahvaltıda bulunacak olan Başbakan Erdoğan, 62`nci Dönem BM Genel Kurul toplantılarının açılışına katılacak.
 
Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel, İtalya Başbakanı Romano Prodi, Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe Velez, St.Vncet Grenadines Başbakanı Ralph Gonsalves ve Slovenya Başkanı Janez Jansa ile ikili görüşmelerde bulunacak.
 
Başbakan Erdoğan, İsrail Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Tzipi Livni`yi kabul edecek.
 
Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı George W. Bush ve BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon tarafından konuk heyet başkanları onuruna ayrı ayrı verilecek resepsiyonlara katılacak.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.006 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.