Enflasyonda sürpriz gerileme!!!

03.07.2008 - 09:39 | Son Güncelleme :

TÜİK, bu yıl Haziran ayında, tüketici fiyatlarının yüzde 0,36 gerilediğini, üretici fiyatlarının yüzde 0,32 arttığını açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın Haziran ayında<ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/enflasyonmarket.jpg" align="right" vspace="5"> tüketici fiyatları endeksinin (TÜFE) yüzde 0,36 gerilediğini, üretici fiyatları endeksinin (ÜFE) yüzde 0,32 arttığını açıkladı.

AA


TÜİK`in 2003 baz yıllı verilerine göre, Haziran ayı itibariyle yıllık enflasyon ise TÜFE`de yüzde 10,61, ÜFE`de yüzde 17,03 oldu.

Yılın ilk yarısında, TÜFE yüzde 6,0, ÜFE yüzde 13,76 oranında artış gösterdi.

MEMURA KÖTÜ HABER! Tıklayın...

Haziran ayı itibariyle 12 aylık ortalamalara göre yıllık enflasyon ise tüketici fiyatlarında yüzde 8,64, üretici fiyatlarında yüzde 8,39 düzeyinde gerçekleşti.

Türkiye`de Haziran ayı itibarıyla yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında (TÜFE) yüzde 10,61, üretici fiyatlarında (ÜFE) yüzde 17,03 oldu

Buna göre yıllık enflasyon, geçen yılın Haziran ayının TÜFE`de 2,01 puan, ÜFE`de 14,14 puan üstünde gerçekleşti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Haziran ayında aylık bazda TÜFE 10 aydan sonra tekrar eksi oldu ve Haziran ayında fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 0,36 düştü. Fiyatlar ÜFE`de ise bir önceki aya göre yüzde 0,32 arttı, yıllık bazda yüzde 17,03 artış kaydedildi

Geçen yılın Haziran ayında fiyatlar TÜFE`de aylık bazda yüzde yüzde 0,24 düşmüştü. TÜFE`de Haziran ayında endekste yer alan 454 maddeden, 90 maddenin ortalama fiyatında değişim olmazken, 261 maddenin ortalama fiyatında artış, 103 maddenin ortalama fiyatında ise düşüş gerçekleşti.

ÜFE

Bu arada Haziran ayında aylık bazda ÜFE yüzde 0,32, yıllık bazda yüzde 17,03 oranında arttı. Geçen yılın Haziran ayında ÜFE aylık yüzde 0,11 düşmüş, yıllıkta ise 2,89 artış olmuştu.

Ayrıca ÜFE`de Haziran ayında endekste yer alan toplam 756 maddeden 184 maddenin ortalama fiyatında değişim olmazken, 323 maddenin ortalama fiyatında artış oldu, 24938 maddenin ortalama fiyatında ise düşüş gerçekleşti.

ÖZEL KAPSAMLI TÜFE GÖSTERGELERİ

Haziran ayına ilişkin özel kapsamlı tüketici fiyatları endeksi göstergelerine bakıldığında “çekirdek enflasyon” yerine açıklanan TÜFE göstergeleri geçen ay, mevsimlik ürünler hariç yüzde 1, işlenmemiş gıda ürünleri hariç yüzde 1,14 arttı.

Enerji hariç yüzde 0,73 düşüş gerçekleşirken, işlenmemiş gıda ürünleri ve enerji hariç yüzde 1,01 artış, enerji hariç ve alkollü içkiler ile tütün ürünleri hariç yüzde 0,77 düşüş oldu. Enerji ve alkollü içkiler ile tütün ürünler ve fiyatları yönetilen/ yönlendirilen diğer ürünler, dolaylı vergiler hariç enflasyonda da yüzde 0,92 düşüş kaydedildi.

Enerji hariç ve alkollü içkiler ve tütün ürünleri, işlenmemiş gıda ürünleri hariç yüzde 1,08, işlenmemiş gıda ürünleri, enerji ve alkollü içkiler, tütün ürünleri ile altın hariç yüzde 1,11 arttı.

Enerji hariç, gıda ve alkolsüz içecekler, alkollü içkiler ile tütün ürünleri ve altın hariç yüzde 0,77 yükseldi.

AÇIKLANAN ENFLASYON RAKAMLARI SİZCE GERÇEĞİ YANSITIYOR MU? Görüşlerinizi belirtmek için tıklayın


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
987 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.