En yüksek Seyrantepe teklifi Bozoğlu`ndan

20.07.2007 - 09:30 | Son Güncelleme :

Kullanım hakkı 49 yıllığına Galatasaray kulübüne verilen Seyrantepe`deki spor kompleksi ihalesinde yeterlilik alan 5 firma tekliflerini dün sundu

<ımg class="img" alt="hspace=10" src="http://www.milliyet.com.tr/2007/07/20/ekonomi/resim/axeko02.jpg" align="right" vspace="10">
 
Ali Sami Yen Stadyumu yerine Seyrantepe`de kurulacak olan yeni spor kompleksi ihalesinin ilk turunda şartname alan 28 firmadan 5`i teklif sundu.

İhalede Toplu Konut idaresi`ne (TOKİ) en yüksek gelir payı vermeyi teklif eden firma, 118 milyon 643 bin 683 YTL ile AKP`nin 2004 yerel seçimlerindeki Çankaya Belediye Başkan adayı olan Mesut Çağlar Bozoğlu`nun şirketi Bozoğlu İnşaat oldu.
 
Şirket, bu payı 474.5 milyon YTL gelir üzerinden vermeyi taahhüt etti.
İhaleye Nurol İnşaat, Eren Talu Mimarlık, Cengiz İnşaat, Mesa Mesken ve Bozoğlu İnşaat firmaları teklif verdi. İhalenin ilk turunda yatırımcılar, tahmini gelir, spor kompleksine ait avan proje ve maliyet bilgilerini içeren tekliflerini sundu.


İkinci tur belirleyecek

En yüksek satış gelirini 1 milyar 482 milyon YTL ile Eren Talu Mimarlık teklif ederken, TOKİ`ye en yüksek geliri 118.6 milyon YTL ile Bozoğlu İnşaat önerdi.

Açılan mali teklifler, 9 kişiden oluşan teknik kurul tarafından incelenecek. 10 ila 20 gün içinde yeterli görülen teklif sahipleri ikinci tura çağırılacak.
İkinci turda TOKİ`ye en yüksek bedeli teklif eden firma ihaleyi kazanacak.

İhale kapsamındaki proje toplam 1440 gün sürecek olan Seyrantepe Spor Kompleksi Projesi 720 gün içinde tamamlanacak.
Kullanım hakkı 49 yıllığına Galatasaray kulübüne verilen Seyrantepe`de Hazine`ye ait 120 dönüm arazi, stat yapımı için TOKİ`ye devredilmişti.



<ımg class="img" alt="hspace=10" src="http://www.milliyet.com.tr/2007/07/20/ekonomi/resim/axeko023.jpg" align="right" vspace="10"> Canaydın: 3 yıl 3 ay uğraştık

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Seyrantepe projesi için 3 yıl 3 aydır uğraştıklarını belirterek, ihaleyle ilgili sonucun 10 - 20 gün içinde açıklanmasını beklediğini söyledi.



Seyrantepe`ye ne yapılacak?

Proje kapsamında 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 3 bin araçlık kapalı olmak üzere toplam 4 bin 500 araçlık otopark yapılacak.

Spor kompleksi, inşaatı tamamlandıktan sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü`ne devredilecek. İhaleyi kazanan firma Mecidiyeköy`deki stat arsasının yerine rezidans - alışveriş merkezi yapacak. Bunun satışından elde edilecek gelirin bir kısmı TOKİ`ye verilecek.


Bozoğlu Trabzonsporlu

İhalede en uygun teklifi verdiği belirtilen Mesut Çağlar Bozoğlu, Trabzonlu ve koyu bir Trabzonspor taraftarı. Bozoğlu 2004 yerel seçimlerinde AKP`den Çankaya Belediye Başkanı adayı olmuş, ancak seçilememişti.





































Kim ne teklif etti?
FirmaSatış geliri TOKİ`ye önerilen
önerisi (YTL)gelir payı (YTL)
Bozoğlu474 milyon118.6 milyon
Eren Talu1.4 milyar111.1 milyon
Nurol649 milyon13.6 milyon
Cengiz İnş.610 milyon9.0 milyon
Mesa Mesken605 milyon9.9 milyon


<ı>* Eren Talu, satış gelirinin öngörülenin üzerine çıkması durumunda farkın yüzde 7.5`ini de, `arsa payı geliri` olarak idareye vermeyi öneriyor.
<ı>* Bozoğlu, satış geliri üzerinden yüzde 25 arsa bedeli olarak pay ödemeyi öneriyor.


Talu`dan 111 rakamlı büyü!

İhalede en uygun ikinci teklifi veren Eren Talu, tasarımı İngiliz HOC ile ortak yaptıklarını söyledi. Talu, 111 milyon 111 bin 111 YTL`lik teklifin sırrıyla ilgili olarak, Büyü yapıyorum, bu işin büyüsü dedi.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.002 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.012 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.