Emlak Sektoru Fena Patlayacak.

07.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Global MenkulDegerler`in patronu Kutman, `2000`in favori sektoru emlak olacak` dedi. IMKB`nin islem hacminde birinci sirada yer alan Global Menkul Degerler`in patronu Mehmet Kutman, 2000 yilinin favori sektor olarak gayrimenkulu gosterdi. "Emlak sektorunde inanilmaz bir patlama olacak" diyen Mehmet Kutman, teknoloji hisselerine yatirim yapilmasini da oneriyor. Borsada henuz teknoloji hissesi olmadigini belirten Kutman, bu nedenle yabanci hisselerden olusacak bir teknoloji fonunu kurarak Turkiye`de satmayi planladiklarini acikladi. Kutman, Power`in sorularini yanitladi.
Dunya piyasalarinda nasil bir firtina esiyor? Dunyada bilgi, vizyon en degerli sermaye su anda. Eskiden derdik ki, `koskoca banka, 600 subesi var, ozkaynaklari 3-4 milyar dolar...` Bugun artik bu buyukluklerin hic bir degeri kalmadi. Dunya buyuk bir transformasyon icinde. Internet bazindaki teknolojik gelismeler yepyeni sirketler doguruyor. AOL, Time Warner`i satin aldi. Kalibimi basiyorum ki, cok yakinda Time Warner alanindaki bir baska devle birlesecek ve onumuzdeki yil Microsoft`tan daha buyuk piyasa degerine sahip olacak.
Gelecegin borsasi nasil olacak? Dunyadaki bu degisim sureci borsalari birlestiriyor. Belki de ilerki zamanlarda Israil, Yunanistan ve Turkiye tek borsa altinda birlesecek. Benim omrum yeter mi bilmiyorum ama size garanti ediyorum ki, onumuzdeki 25- 50 yil icerisinde dunyada uc tane merkezi borsa olacak. Su anda bu trende cok yakiniz. Sirketlere siz de ben de ortak olacagiz. Hisselerin sahibi 5-6 milyar insan arasindan, bu sirketleri yonetmeye kaim her kim ise o yonetecek. Eskisi gibi artik kimse "Ben sirketin yuzde 51`inin sahibiyim ve bu sirket benim" diyemeyecek. Borsa cok olacak.
Halka arzlar borsayi nasil etkileyecek? Artik birilerinin gazetelere ilan vermesi lazim: "Bankadaki mevduatini boz ve git hisse senedi al, bankadaki mevduatini boz, git A tipi fon al. Ve hazine bonosu asla alma." Borsa getirileriyle ne yapacak insanlar? Otomobil alacaklar, buzdolabi alacaklar. Ne olacak? Ekonomi canlanacak.
2000`in favori sektorleri nelerdir? En hareketlenecek sektor gayrimenkul. Emlak sektorunde inanilmaz bir patlama yasanacak. Market zincirleri, finans-bankacilik sektoru sanslidir. Cunku cok buyuk yapisal degisiklikler olacak. Beyaz esya ile otomotiv tuketimi artacak.
Yatirimcilara hangi sektor hisselerini oneriyorsunuz? Onerebilecegim tek sektor, teknoloji sektorudur. O da yok borsada... Ya da teknoloji fonlarina yatirim yapsinlar. Bir teknoloji fonu biz cikariyoruz. SPK`ya henuz muracaat etmedik. Teknoloji sektorune ait bir fon olacak. Turkiye`de cikarip yurtdisindaki teknoloji sektorlerine yatirim yapacagiz. Internet teknolojisi gibi.
Borsa yatirimcisina onerileriniz nelerdir? Is, isten gecmeden, fiyatlar yukselmeden, mevduatlarini bozdurmalarini ve begendikleri kurum fonlarindan almalarini tavsiye ederim. Su anda yapilabilecek en dogru yatirim, A tipi fon almaktir. (SABAH)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.002 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.