Emekli olacaklara iyi haber

13.11.2012 - 07:11 | Son Güncelleme :

SGK Başkanı Fatih Acar, emekli olacaklara iyi haber verdi. İşte ayrıntılar...

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/emekli123.jpg">SGK Başkanı Fatih Acar, emekli aylığı bağlama süresinin 60 günden 20 güne indireceklerini söyledi

Emeklilik aylığını 3 günde bağlayıp neticeyi cep telefonundan bildireceklerini aktaran Acar, emeklilere ocak ayında zam müjdesi verdi. SGK Başkanı, emeklilik yaşının yükselmeyeceğini de bildirdi.

Bir televizyon programına konuk olan SGK Başkanı Fatih Acar, emeklilere müjde verdi. 2000 yılından önce emekli olanlarla, 2000 yılından sonra emekli olanlar arasında uçurum olduğunu ifade eden Acar, bakanlığın bu adaletsiz durumun çözülmesi adına önemli gayret gösterdiğini belirtti ve Emeklilerimizin aylığında 2013 yılında 10 TL ile 322 TL arasında iyileştirme yapacağız. dedi.

İntibak hesaplamaları yaparken 2500 emeklinin maaşının eksik hesaplandığını belirten Acar, 2500 emeklinin maaşı eksik hesaplanmış. Bunlar toplu olarak Ocak`ta fark alacak. Bunlardan birinin hesabına 22 bin TL yatıracağız. bilgisini verdi.

Kayıt dışılık konusuna da değinen SGK Başkanı Acar, 81 ilde kayıt dışı mücadele servislerinin kurulduğunu belirterek, 4 yılda 1milyon 250 bin çalışanın kayıt altına alındığını vurguladı. Teknik altyapı sıkıntısını gidermek bakımından Türktelekom`la özel bir anlaşma yaptıklarını söyleyen Acar, Telekom özel hat verdi, provizyon arızası olmayacak. Biz bir sosyal güvenlik kurumuyuz. 74 milyona hizmet veriyoruz. Bize otobanda yer tahsil edin dedik ve yaklaşık bir aydır özel otobanda ayrılmış hattan hizmet ediyoruz.

Fatih Acar, milyon dolarlık futbolcuların asgari ücretle prim yatırdıklarını tespit ettikten sonra harekete geçtiklerini aktaran Acar Asgari ücretli o kadar ünlü futbolcu çıktı ki hayret ettik ve asla bu tabloyu kabul etmeyeceğimizi söyleyerek bu tablonun 1 yıl içerisinde düzeltilmesi gerektiğini net bir şekilde ifade ettik. Futbol kulüplerine yaptığımız çalışmayı 2013`te sektör sektör derinleştireceğiz. ifadelerini kullandı. Acar, asgari ücretten prime esas matrah beyan edenlerin oranının 2008`lerde yüzde 60`larda iken bugün yüzde 41`lere indiği de kaydetti.

EMEKLİLERE 104 MİLYAR LİRA KAYNAK AKTARILDI

Sosyal güvenlik reformundan önce 38 yaşında emekliliğin tabii bir uygulamaya dönüştüğüne dikkat çeken Acar, ``15 yıl prim ödeyen 40 yıl emekli aylığı alıyordu. dedi. Bunun ülkeye çok ciddi faturasının olduğunu belirten Acar, bugün gelinen noktada 10,4 milyon emekli olduğunu ve emeklilere 104 milyar lira kaynak aktarıldığını söyledi. Türkiye`nin gelecekte daha yaşlı bir nüfusla karşılaşacağını ifade eden Acar, bu sebeple sosyal güvenlik reformunun son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Merkezi Yönetim Bütçesi`nin yüzde 40`ndan fazlasını SGK`nın oluşturduğunu söyleyen Acar, şu bilgileri verdi:

2012 bütçemize baktığımız zaman toplam gelirimiz 133,2 milyar lira, toplam giderimiz 158,7 milyar lira. Açık olarak öngörülen rakam 25,4 lira. Prim gelirlerimiz ise 93,5 milyar lira. Bütçemiz içerisinde en önemli gelir kalemlerimiz prim gelirlerimiz. Giderlerimiz açısından baktığımızda en önemli giderlerimiz emekli maaşları, 104,7 milyar lira. Sağlık giderlerimiz 43,4 milyar lira. Bu tabloya baktığımızda şöyle bir fotoğraf verebiliriz; sosyal güvenlik reformuyla birlikte sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sisteminin temelleri atıldı.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.010 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.004 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.