Ekonomiye tam destek

14.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Frankfurt`tan sonra New York`ta yapılan bankalar toplantısındada Türk Ekonomisine tam destek mesajı çıktı

NEW YORK (A.A) - 13.12.2000 - Ender Ülgen bildiriyor- Frankfurt`tan sonra New York`ta yapılan bankalar toplantısındada Türk ekonomisine tam destek mesajı çıktı. Son kriz ertesinde Türkiye`ye destek amacı ile Citibank grubu tarafından düzenlenen toplantı bugün New York`ta yapıldı. Dar bir çerçevede ve basına kapalı olarak yapılan toplantıya Türk tarafından Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, başkan yardımcısı Şükrü Binay ve Hazine Müsteşarlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Aydın Karaöz katıldı. Toplantıda IMF temsilcileri ve Citigroup Başkan Yardımcısı William Rhodes ile Chase, J.P. Morgan, Merrill Lynch, Salomon Bros gibi ABD`nin önde gelen 14 özel finans kuruluşunun üst düzey temsilcilerinden oluşan yaklaşık 30 kişinin hazır bulunduğu öğrenildi. Toplantının bitiminde yapılan yazılı açıklamaya göre Merkez Bankası başkanı Gazi Erçel, uluslararası finans toplumunun güçlü desteğini görmekten mutlu olduğunu belirtirken, toplantıyı düzenleyen Citigroup Başkan Yardımcısı William Rhodes da, Uluslararası finans toplumu, Türk hükümetinin ekonomik reform programını başarıya ulaştıracağına inandığı için gerekli desteği verdi açıklamasında bulundu. Toplantıda bir konuşma yapan Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel Hükümetin, Türk ekonomisini güçlendirmek amacıyla aldığı önlemler hakkında bilgi verdi. Erçel bu önlemlerin öncelikle bankacılık sektörünün istikrarını sağlamaya ve özelleştirme çabalarını hızlandırmaya yönelik olduğunu kaydetti. Merkez Bankası Başkanı, alınan önlemlerle enflasyon ve cari harcamalar açığının düşürüleceğini de söyledi. Enflasyonla mücadele programının başarıya ulaşması için IMF`in gerekli katkıyı yaptığına işaret eden Erçel, programın, özel sektörden gelecek desteğe de ihtiyacı bulunduğunu belirtti. Erçel, uluslararası bankaların temsilcilerinden, gönüllü olarak, Türkiye`ye destek vermeleri talebinde bulundu. Erçel`in bu talebinin hazır bulunan banka temsilcileri tarafından olumlu karşılandığı ve toplantıdan, Türkiye`nin hazırlamış olduğu ekonomik programa destek verilmesi görüşünün çıktığı öğrenildi. Citigroup Başkan Yardımcısı Rhodes da toplantı bitiminde yaptığı açıklamada, Türkiye bankacılık sistemini güçlendirdiği ve özelleştirme programına hız verdiği ölçüde, ekonomik açıdan daha güçlü bir konuma yükselecektir diye konuştu. Toplantıya katılan öteki üst düzey temsilcilerin de, ekonomik istikrar programının uygulanması süreci boyunca, Türkiye Merkez Bankası ile sıkı temas halinde olacakları ve özel sektör olarak programa destek verecekleri belirtildi. Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel`in Perşembe günü Türkiye`ye dönmesi bekleniyor. (ULG-ERC-GR)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.004 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.