Egs`nin Halka Arzi Basladi.

23.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Sermayesini 75 trilyonliradan, 100 trilyon liraya cikarirken, artirimi temsil eden 25 trilyon lira noinal degerli hisse senetlerini 2.300 liradan halka arz edecek olan EGS Holding`den satislar bugun basliyor. Halka arza EGS Yatirim liderliginde ve Ziraat Yatirim es liderligindeki 18 aracik urumdan olusan konsorsiyum aracilik yapacak. Halka arz edilen 25 trilyonl ira nominal degerli ucuncu tertip B grubu hisse senetlerinin yuzde 40`i, yurtdisi yerlesik kurumsal yatirimcilara, yuzde 28`i EGS Holding personeline, yuzde 5`i yurticik urumsal yatirimcilara, yuzde 15`i yurtici buyuk bireysel yatirimcilara ve yuzde 10`luk kismi da bireysel yatirimcilara arz edilecek. Sriketin halka arzdan once sermayesinin yuzde 90.78`ine karsilik gelen hisse senetleri yaklasik 917 kisinin elinde bulunuyor. Temelleri, 1993 yilinda KOBI statusundeki 99 tekstil ve hazir giyim imalatcisi firma tarafindan ilk sektorel dis ticaret sermaye sirketi olan EGS Giyim Sanayi ve Dis Ticaret`in onculugunde, kucuk ve orta olcekli tekstil ve hazir giyim firmalarini ayni cati altinda topladi. EGS dis Ticaret`in 800 milyon dolari asan ihracati ile basarili olmasi uzerine, 1993 yilinda hammadde ve yari mamul tedariklerinde merkezi alimlarda olcek ekonomisinden faydalanmak uzere EGS Egeser kuruldu. Sirket bir yil icinde 130 milyon dolar ciroya ulasarak, turkiye`nin en buyuk tedarik sirketlerinden biri oldu. EGS Grubu global misyonu cercevesinde 1995 yilinda EGS Yatirim Bank`a kurdu. EGS Bank`in kurulmasinin ardindan, grup finans alanindaki yatirimlarina devam ederek EGS Finansal Kiralama, EGS Sigorta, EGS Factoring, EGS yatirim Menkul Degerler sirketlerini kurdu. EGS Grubu, 1996 yilinin ilk yarisinda ticari gayrimenkul projeleri gelistirmek uzere kurdugu EGS Gayrimenkul Gelistirme ve Isletmecilik`in statusunu degistirerek 1997`de EGS Gayrimenkul Yatirim ortakligi`na donusturdu. 1997 yili sonunda gruba bagli sirketleri hukuki bakimdan tek bir cati altinda toplamak ve yonetimde verimliligi artirmak amaci ile EGS Holding kuruldu. 1998 yilini 15 milyar lira karla kapatan EGS Holding gectigimiz yil karini yaklasik 62 kat artirarak 931 milyar liraya cikardi. Sirketin 1998 yilinda 1.5 trilyon lira olan diger faaliyet gelirleri 1999`da 25.3 trilyon liraya, 4 trilyon lira olan finansman giderleri ise 34.7 trilyon liraya yukseldi. Holding 21.6 trilyon liradan 29 trilyon liraya yukselen kisa vadeli borclarinin 9.5 trilyon liralik kismini finansal borclar olusturuyor. Sirketin 34 trilyon lira tutarindaki donem varliklari icerisinde 16.8 trilyon lira ile ortaklardan alacaklar one cikarken, finansal duran varliklari 34.8 trilyon liradan 79.6 trilyon liraya ulasti. (FINANSAL FORUM)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.008 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.