EGS Holding, E-Ticaret Yapacak Portal Oluşturuyor

08.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

EGS, e-ticaret yapacak ve 1,100 firmayı kapsayacak bir portal oluşturmak için hazırlık yapıyor.


-Egs Holding, E-Ticaret Yapacak, Bin 100 Firmayı Kapsayacak Portal Oluşturuyor -Egs Holding Başkanı Turhan: -Değişim 2000 Adını Verdiğimiz Proje, Türkiye`de Değil, Dünya`da İlk Olacak -Portalımız, Türkiye`nin Tekstil İhracatını Artıracak

İZMİR (A.A) - 08.11.2000 - EGS Holding A.Ş.`nin, e-ticaret yapacak ve bin 100 firmayı kapsayacak bir portal oluşturmak için hazırlık yaptığı bildirildi. EGS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Turhan, tekstil ürünleri satışı yapılan tek tek firmalara ait e-ticaret siteleri bulunduğunu, ancak bu boyutta bir organizasyonun bulunmadığını söyledi. A.A muhabirine yaptığı açıklamada, çok ortaklı bir şirket olan EGS`nin, sektöründe sağladığı başarı ile dünyada bir model oluşturduğunu ve ABD üniversitelerinde ders konusu olduğunu ifade eden Turhan, Değişim 2000 adını verdiğimiz proje, Türkiye`de değil dünyada ilk olacak. İnanıyoruz ki, başka sektörlere, başka ülkelere de örnek olacak. E-ticaret girişimimiz de ABD üniversitelerinde ders olarak okutulacak dedi.

Tekstil portalının, EGS grubu şirketlerinden E-Park tarafından gerçekleştirileceğini kaydeden Turhan, şu bilgiyi verdi: EGS Holding ortaklarının tek bir omurga üzerinde e-ticaret yapmalarını sağlayacak E-Park şirketimiz, kendi alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Computer Associated ile stratejik görüşmelerini sürdürmektedir. Ortaklık çalışmaları tamamlandıktan sonra Şubat ayı sonunda Türkiye`nin ilk çok ortaklı tekstil portalı faaliyete geçecektir. Proje, Türkiye`nin tekstil dış ticaretine büyük katkı yapmaya adaydır.

Portalın bin 100 firmayı bünyesinde toplayacağını, bu yönüyle bir eşinin olmayacağını vurgulayan Turhan, şöyle konuştu: EGS Grubu, 2000 yılının ilk 10 ayında 650 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Yıl sonunda 750 milyon doları aşmayı hedefliyoruz. Portalımız, grubumuzun ve Türkiye`nin tekstil ihracatını artıracak. Projemizin işleyişi görüldükten sonra diğer sektörlerde de benzer girişimlerin ortaya çıkacağını tahmin ediyoruz. Münferit e-ticaret sitelerinin yanında, geniş kapsamlı portalların ortaya çıkmasında öncülük edeceğimize inanıyoruz.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.028 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.011 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.