Dususte Kamular Etkiliydi.

26.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Pazartesi piyasa, guneyukselisle basladi. Alimlarin etkisiyle 18 bin 455 puana kadar yukselen endeks, satislarla guc yitirdi. Satislarin ikinci seansta da surmesi sebebiyle endeks, gun boyu bin 142 puanlik genis bir marjda hareket etti. Endeks, gunu 17 bin 444 puandan kapatti. Islem hacmi ise 626 trilyon 945 milyar lira oldu. Sali gunune de, yukselisle baslayan endeks, kisa zamanda gelen satislarin etkisiyle geriledi. Gelen tepki alimlarinin ise genel anlamad zayif oldugu goruldu. Ikinci seans da satislarin etkisiyle gevsek acildi. Ozellikle beklenen mart ayi ekonomik verileri piyasada beklentisizlige sebep olurken, halka arzlar da piyasaya para girisinin onunu kesti. Gun sonunda kapanis 17 bin 546 puandan gerceklesirken, islem hacmi bir onceki gune oranla azalarak, 416 trilyon 505 milyar lira olarak gerceklesti. Carsamba gunune gelindiginde ise borsa geri cekilmesini mali sektor onculugunde suruyordu. Cumhurbaskanligi gorev suresine yonelik beklentiler ve turkcell`in halka arzinin ertelendigi yolundaki soylentiler de piyasanin satis yonlu hareket etmesine sebep oldu. Gun icinde 16 bin 740 puana kadar gerileyen endeks gunu 16 bin 823 puandan kapatti. Islem hacmi ise 413 trilyon 677 milyar lira oldu. Persembe gunu alicili baslayan piyasa, bankalarda satislarin azalmasiyla 17 bin puan seviyesini asti. Birinci seansta 17 bin 262 puana kadar yukselen endeks, bu seviyeyi gecemedi. Ozellikle banka ve otomotiv sektoru hisselerinde alimlar gozlendi. Bu alimlarin etkisiyle 17 bin 339 puana yukselen endeks, bu seviyede satislarin agirlik kazanmasiyla 17 bin 116 puana geri geldi. Islem hacmi de ufak bir artisla 454 trilyon 980 milyar lira oldu. Kamu, banka ve holdinglerdeki alimlarla 17 bin 500`u asan endeks, 17 bin 762 direncinde takildi. Kar satislariyla 17 bin 420 puana gerileyen endeks, ikinci seansta da satislarla 17 bin 500 sevyiesinin altina geldi. Endeks haftayi 17 bin 669 puandan kapatti. (BORSAMATIK)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.