Dünyanın ev tekstili Ulusoy`dan sorulacak

14.07.2003 - 09:04 | Son Güncelleme :

Sektöre girer girmez Türk Ev Tekstili Sanayicileri Derneği Başkanlığı`na seçilen Yılmaz Ulusoy, gelecek yıl da dünya ev tekstili sanayicilerine başkanlık yapmaya hazırlanıyor

Ulusoylar, yük ve yolcu taşımacılığında Türkiye`nin en eski ailesi. Ama son dönemde Ulusoylar denince akla dernekler, birlikler, federasyonlar geliyor. Ulusoy soyadı, cemiyet hayatı ile özdeşleşmiş. Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz Ulusoy da, sektöre girdiği ilk yıl, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri Derneği Başkanlığı`na seçilmişti. Ulusoy, şimdi derneği sektörün uluslararası çatısı olan Dünya Ev Tekstili Sanayicileri Konfederasyonu`nun başkanlığına hazırlanıyor. Geçen yıl Kongresi`ni Türkiye`de yapan konfederasyonda başkanlık, 2004`ten itibaren Türkiye`ye geçecek. Zaten Türkiye`deki derneği konfederasyona üye yapan da yine Ulusoy`du.

GÜCÜMÜZ ARTACAK
Ulusoy, şimdilerde derneğin üyelerine rekabet avantajını sağlamak için kurdukları dış ticaret derneği ile yatıp kalkıyor. Ulusoy, bu çalışma için, Güçlerimizi birleştirmemiz gerektiğini gördük. Bir üyemiz gidip 20 konteyner mal alıyor. 20 konteyner yerine bir şirket kuralım ve 2 bin konteyner mal alalım diye düşündük. Böylece pazarlık gücümüzü artsın, oturalım bir yıllık kontrat yapalım. Bu ihracatta da geçerli olacak.

İlk etapta 47 ortağımız var. Biz sektörde 470 küsur sanayiciyiz. Önümüzdeki dönem sermaye artırımında ortaklığı da tabana yaymış olacağız. Sonra bir sigorta şirketi ve bir de faktoring şirketi ile bu yapıyı destekleyeceğiz diye konuştu.

1959 yılında Trabzonspor`u kurup, kulüp başkanı olan Ulusoy, şu anda da yaşayan en eski başkan. Tekstile girdiğinin ilk yılı da kendini dernek başkanı olarak bulmuş. Aynı zamanda TÜSİAD ve İTO`nun da üyesi. Ulusoy, Ama bir yerlerde konuşmacı olarak katıldığım zaman da etiketime sadece (Yılmaz Ulusoy-İşadamı) diye yazdırırım. Benim bunlara ihtiyacım yok diye devam ediyor. Yılmaz Ulusoy`a, Ailede herkes başkan. Bunun sırrı nedir? sorumuza şu cevabı verdi

Biz kendimizi cemiyet hayatına adadık. Bu işin sırrı yaptığınız işi sevmek ve insanların güvenini kazanmaktır. Kimse ela gözümüze aldanıp bizi başkan yapmıyor.

Saffet Bey bir koyup üç almayı sever
Yılmaz Ulusoy, `tekstil bitti` denilen bir zamanda sektöre yatırım yaptı. Hatta bu yüzden ağabeyi Saffet Bey`den, `Yılmaz tekstilde paraları batırdı` eleştirileri aldı. Ulusoy, `Tekstile girdiğiniz için pişman mısınız` sorumuza şu cevabı verdi Saffet Bey, bir koyup üç almaya bayılır, bir de peşin para ile iş yapmaya... Otobüs, turizm, Ro-Ro taşımacılığı... Bunların hepsi peşin para ile çalışır. Oysa tekstil öyle değil. Kârlar çok küçük. Para kazanmak için sabredeceksin.

Sivil toplum kuruluşlarına başkan yetiştiriyorlar...
Ulusoy Ailesi`nde gerçekten başkan olmayan az insan var. Birinci kuşakların yanına şimdi ikinci kuşaklar da eklenmiş. Saffet Ulusoy Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanlığ`nı Çetin Nuhoğlu`na kaptırınca RODER adında yeni bir dernek kurdu. Ve nakliyecilerin çoğu da UND`den kopup RODER`e üye oldu. Yılmaz Ulusoy Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri Derneği Başkanlığı`nı yapıyor. Sektörde yeni olmasına (6 yıllık) karşılık başkan olmayı başarabilmiş.Geçtiğimiz yıllarda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcılığı da yapan diğer kardeşlerden Ali Osman Ulusoy, şu anda Trabzon Ticaret Odası Meclis Başkanlığı`nı yürütüyor. İkinci kuşak Ulusoy`lardan Başaran Ulusoy TÜRSAB`a ikinci kez başkanlık yapıyor. Haluk Ulusoy ise çoğu kez tartışmalara neden olsa da Türk Milli Takımı`nın dünya üçüncüsü olduğu bir dönemde Futbol Federasyonu başkanlığı yaptı.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.