Dunya Ilk Soku Hazmetmeye Calisiyor.

15.01.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Brezilya`dakidevaluasyonun ardindan dunya piyasalari beklemeye gecti. Avrupa ve ABD`de ilk gun yasanan hizli dususlerin ardindan borsalar dar bir bant icinde hareket etti. Avrupa borsalarinda yuzde 1 civarinda toparlanmalar yasanirken, Wall Street duserek acildi. Carsamba gunu 125 puan duserek 9.349 puandan kapanan Dow Jones Sanayi endeksi acilista yukselmeyi denese de ardindan piyasaya satislar egemen oldu. Carsamba gunu acilista 9.213 puana kadar gerileyen endeks dun 9.230 puana kadar geriledi. Brezilya`nin Sao Paolo Borsasi ise acilista yuzde 4 yukseldikten hemen sonra yuzde 3 geriledi. Sao Paolo Borsasi carsamba gunu yuzde 5.1 dusmustu. Brezilya`da carsamba gunu beklenilenin altinda doviz kacisi yasanmasi piyasalardaki kotumser havanin biraz dagilmasina neden oldu. Kotumser tahminler, Rusya`daki gibi bir kacis yasanmasini, bir gunde 3 milyar dolar cikmasini ongoruyordu. Brezilya`dan carsamba gunu 1.1 milyar dolar cikarken, iki gunluk cikis 2.3 milyar dolara ulasti. Brezilya Merkez Bankasi`nin verilerine gore ulke yilbasindan bu yanatoplam 3.4 milyar dolar doviz kaybetti. Brezilya Agustos ve Eylul`de 30 milyar dolar yitirmis, doviz rezervleri 50 milyar dolarin altina gerilemisti. IMF`nin 41 milyar dolarlik yardim paketine karsin doviz rezervleri, 45 milyar dolar civarinda bulunuyor. Brezilya`daki krizin meksika ekonomisini de vurmasi bekleniyor. Meksika`da ekonominin yavaslamasi, faizlerin yukselmesi ve para birimi pezonun deger yitirrmesi bekleniyor. (YENIYUZYIL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.