Dünya Bankası`ndan Burundi`ye Kredi Vaadi

13.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Kreditörlerden Burundi`Nin İmarı Ve Kalkınması İçin 440 Milyon Dolar Yardım Vaadi.


PARİS (A.A) - 13.12.2000 - Dünya Bankası desteğiyle Paris`de toplanan Uluslarası Kreditörler Konferansı`nda, savaştan çıkmış Orta Afrika ülkesi Burundi`nin imarı ve kalkınması için 440 milyon dolar yardım kullandırılması vaad edildi. Avrupa Birliği (AB), Burundi`ye yardım paketine 150 milyon euro (133 milyon dolar) katkıda bulunacağını daha öhce bildirmişti. Burundi`de barış sürecinin kolaylaştırılması misyonunun başkanlığını sürdüren Güney Afrika`nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela, konuya ilişkin açıklamasında, bu konferanstan çıkan yardım vaadi, en büyülü rüyalarımın bile ötesine geçti dedi.


Mandela, ayrıca, kreditörlerin kullandıracakları 440 milyon dolarlık yardımın arkasının geleceğini de kaydetti. Mandela, Paris`de düzenlediği basın toplantısında, Burundi`ye kullandırılacak bu yardımların, halen tamamen geçimlik tarımsal ekonomiye dayalı yoksul Afrika ülkesinin durumunu iyileştirip, sınai ekonomiye dönüşmesini sağlayacağını, dış yardımlarla fabrikalar kurulup, Burundi insanlarına istihdam sağlanacağını söyledi. Burundi`de yedi yıl önce iki büyük kabile Hutu ve Tutsi`ler arasında patlak veren şiddetli, kanlı olaylarda, çoğunluğu sivil, 200 bini aşkın kişi öldürülmüş, yüzbinlerce kişi de yerinden-yurdundan olmuştu. Burundi`nin siyasi liderlerinin Ağustos ayında Tanzanya`nın Arusha kentinde imzaladıkları anlaşmanın ardından, uluslararası kreditörler camiası, 6.4 milyon nüfuslu bu küçük ülkede nihai barış andlaşması henüz imzalanmasa da, barışın tesisi yolunda adımlar için yardıma karar verdi. İsrail de, Burundi`de hem kalkınma, hem yatırım de de mali-teknik yardım konularında, öteden beri çalışmalar yürütüyor. Barış sürecinin liderliğini yürüten Mandela`nın açıklamasına göre, Burundi`de silahlı grupların temsilcileri, doğrudan istişareler için bu hafta sonunda Güney Afrika`da biraraya gelecek.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.