Dunya Bankasi Bastirdi Telekom Satisi Bu Ay Sonu.

20.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Dunya Bankasi bastirinca Telekom ozellestirmesi one cekildi. Ekonomik Reform Kredisi`nin Telekom ozellestirmesine endekslenmesi ve Dunya Bankasi`nin Ozellestirme Idaresi`ne 26 Nisan`a kadar sure vermesi, ozellestirme takviminin sikismasina yol acti. Edinilen bilgilere gore Telekom icin nisan sonunda ihaleye cikilacak. GSM ihalesinin 2.5 milyar dolarlik lisans devriyle sonuclanmasinin ardindan gozler Telekom ozellestirmesine cevrildi. Telekom`un yuzde 20 oranindaki hissesini stratejik ortaga satmak icin hazirliklarini surduren Ozellestirme Idaresi, Dunya Bankasi`nin ihalenin biran once yapilmasi yonundeki istegi dogrultusunda calismalarini hizlandirdi. Edinilen bilgiye gore, Turkiye`ye verecegi 750 milyon dolarlik Ekonomik Reform Kredisi`nin ikinci diliminin serbest birakilmasi icin cesitli sartlar belirleyen Dunya Bankasi, Telekom`un yuzde 20 oranindaki hissesinin satilmasini da bu sartlar arasina aldi. Dunya Bankasi ile Ozellestirme Idaresi arasinda yapilan gorusmelerde Telekom ozellestirmesinde dugmeye basilmasi icin hedef tarih 26 Nisan olarak belirlendi. Calismalarin durumuna gore bu surenin bir hafta asilabilecegi de belirtildi. Bu gelismeler isiginda Ozellestirme Idaresi de Telekom icin calismalarini hizlandirdi. Nisan ayi sonunda Turk Telekom`un ozellestirme ilanlarinin yayimlanmaya baslanacagi ve haziran-temmuz doneminde ihalenin yapilacagi ogrenildi. Daha once ihale yapilmadan firmalarin incelemesine acilmasi dusunulen veri odasinin da mayis ayinda olusturulacagi bildirildi. Belirlenen takvimde bir aksamanin olmamasi durumunda Telekom ozellestirmesinden beklenen gelir yil sonundan once kasaya girecek. Telekom`un ozellestirilmesi, GSM- 1800 lisanslarindan bir tanesinin Telekom`a verilmesinin ardindan daha da onem kazandi. KDV`siyle birlikte yaklasik 3 milyar dolara malolacak lisansin Telekom`un degerini artirici etki yapacagi, ancak bunun icin lisans ucretinin odenmesinin buyuk onem tasidigi kaydedildi. Telekom yonetimi lisans ucretinin mutlaka odenecegini aciklarken, lisans icin su anda herhangi bir ortak arayisinda olmadigini bildirdi. Boylece Telekom`da GSM icin ayri, hisse icin ayri yabanci ortagin ortaya cikmasi ihtimali simdilik ortadan kalkti. Telekom`a talip olmak isteyen gruplar, Telekom`un GSM icin yerli ve yabanci sirketlerle ortakliga gitmesi durumunda ihaleye talipli bulunamayacagi uyarisinda bulunmuslardi. Bu durumda en uygun cozumun Telekom`un hisse satisinin biran once yapilmasi oldugu vurgulanmisti. Kaynaklar, Telekom`un erken ozellestirilmesinin GSM lisansinin isletilmesi icin de buyuk yarar saglayacagini, boylece Telekom`un hissesini alacak yabanci firmanin GSM`in isletmesine de katki saglayacagini vurguladilar. Boylece Telekom`un lisans icin ayri bir ortak bulmasina gerek kalmayabilecegi ifade edildi. (DUNYA)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.