DSP Ankara il örgütünden Sabancı ürünlerine boykot

05.01.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

-Dsp Ankara İl Başkanı Şekercioğlu, Sabancı`Nın Eşi Türkan Sabancı`Nın, Başbakan Ecevit Ve Eşi Rahşan Ecevit Hakkında Sarfettiği Sözlerinden Dolayı Sabancı Holding Ürünlerini Boykot Kararı Aldıklarını Bildirdi -Şekercioğlu, Başbakanımızın Sağlık Durumuna Yönelik Yalan Yanlış İddialar, Vatandaşlık Hakkından Çok, Şahsi Menfaat Ve İhtirasları Çağrıştıran Bir Görüntü Sergilemektedir

DSP Ankara İl Başkanı Mecit Şekercioğlu, işadamı Sakıp Sabancı`nın eşi Türkan Sabancı`nın, Başbakan Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit hakkında sarf ettiği sözlerinden dolayı Sabancı Holding ürünlerini boykot kararı aldıklarını bildirdi. Şekercioğlu, DSP Ankara İl Merkezi`nde düzenlediği basın toplantısında, Türkan Sabancı`nın yazılı ve görsel basında Genel Başkan ve Başbakan Ecevit ile Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit hakkında yakışıksız ve gerçek dışı beyanlarda bulunduğunu söyledi. Aklın yaşta değil, başta olması ne kadar akılcı bir deyim ise, `elinin hamuruyla erkek işine karışmamak` deyimi de o kadar çağ dışı bir söylemdir diyen Şekercioğlu, Türk kadınının siyasette ve diğer alanlardaki etkinliğini artırmaya çalışan bir partinin kurucusuna yapılan saldırının haksız, insafsız ve yakışıksız olduğunu ifade etti. Şekercioğlu, Türk ulusunun 1934`te birçok Dünya ülkesinden daha önce, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı veren ülke olmasıyla övünürken, 67 yıl sonra kadınlarımızın yönetimlerde belirleyici olmasını kabullenemeyen bir düşünceyi şiddetle kınıyoruz dedi. Bu noktadan sonra geri adım atılmasının, bir kadının söyleminden çıktığına dikkati çeken Şekercioğlu, Türkiye`de kadın haklarını savunmanın, çağ dışı düşüncelere karşı verilen mücadelenin ne kadar zor olduğu açıkça ortadadır diye konuştu. DSP Ankara İl Başkanı Mecit Şekercioğlu, şunları kaydetti: Söylenen sözlerle zedelenen kesimin, Türk halkının yarısından fazlasını hedef aldığı unutulmamalıdır. Başbakanımız`ın sağlık durumuna yönelik yalan yanlış iddialar, vatandaşlık hakkından çok şahsi menfaat ve ihtirasları çağrıştıran bir görüntü sergilemektedir. Genel Başkanımız Sayın Bülent Ecevit ve Genel Başkan Yardımcımız Sayın Rahşan Ecevit`in şahsında Türk kadını, Sayın Türkan Sabancı`nın ifadeleriyle yaralanmıştır. Bu yara onarılıncaya kadar, Sabancı ürünlerini satın alma ve tüketmeyi, vatandaşlık hakkımızı kullanarak boykot ediyoruz. DSP Ankara İl Örgütü ve partililerimiz bu konuda kararlıdır. Şekercioğlu, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. DSP Ankara İl Başkanı, boykot kararıyla ilgili olarak Genel Merkez`le görüşüp görüşmedikleri sorusuna, boykot kararını örgüt olarak aldıkları cevabını verdi. İşadamı Sabancı`nın eşi Türkan Sabancı, Bülent Ecevit için O kadar yorulmuş ki, evine çekilse daha mutlu olur. Çok yaşlanmış bir insan. Sağlığı da iyi değil. Artık gençlerin görev alma zamanı geldi, eşi Rahşan Ecevit için ise, Ona herkes çok kızıyor. Çok büyük haksızlık, adaletsizlik yaptı. Bu onun görevi değildi. Elinin hamuruyla bu işlere karışmamalıydı demişti. Sabancı topluluğu ürünlerini boykot etme yönünde, dün de DSP İstanbul İl Örgütü bir karar almıştı.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
986 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.