Doğan, Sabah ve atv ile ilgilenmiyor

29.08.2007 - 10:42 | Son Güncelleme :

Doğan Gazetecilik`te çoğunluk hisseyi tutmak kaydıyla hisse satışı yapabileceklerini söyleyen Doğan Yayın Holding Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı (CFO) Soner Gedik, TMSF`nin yakında Sabah gazetesi ve atv için yapacağı ihalelere `etik olmayacağı` gerekçesiyle katılmayacaklarını açıkladı. Gedik, bu yıl yeni bir satın alma planlamadıklarını söyledi.
Holdingin 2007 yılı faaliyetlerine ilişkin Reuters`a değerlendirme yapan Gedik, Hürriyet`in yeni satın aldığı basılı ve online seri ilan şirketi Trader Media East`in (TME) operasyonel sonuçları da dahil olmak üzere holding için yıl sonu ciro beklentilerinin geçen yıla göre yüzde 30 artışla 2.8 milyar YTL olduğunu söyledi. Gedik, TME`nin katkılarıyla reklam gelirlerinin yüzde 50 artmasını beklediklerini söyledi.

Reklam geliri yüzde 20 arttı
Gedik`in, tahminine göre, ilk altı ayda Türkiye`de reklam pazarı yüzde 10 büyüdü, buna karşın DYH`nin reklam gelirleri yüzde 20`ye yakın artış kaydetti.
Reklam pazarındaki paylarının yaklaşık yüzde 42 olduğunu söyleyen Gedik, gelecek 1.5 yılda holding bünyesindeki tematik kanalların ve internetin etkisiyle pazar paylarında bir-iki puanlık artış öngördüklerini belirtti. Gedik, yapılan birçok yeni yatırıma rağmen yılsonunda DYH`nin yüksek gelir artışına yakın bir faaliyet kâr artışı ve marjlarda da geçen seneye göre bir miktar iyileşme gözlemlenebileceğini söyledi.

`Stratejik ortak şansı yüksek`
Rekabet Kurulu`nun onaylaması halinde hisselerinin yüzde 22`si Deutsche Bank`a geçecek olan ve son olarak bünyesine Vatan Gazetesi`ni katan Doğan Gazetecilik`in stratejik ortak şansını yüksek gören Gedik şunları söyledi: Doğan Gazetecilik bünyesinde beş tane ulusal gazete var ama piyasa değeri çok düşük. Deutsche Bank`tan beklentimiz sinerji yaratması, şirketin yurtdışı atılımlarla farklı bir konuma gelmesine destek sağlaması. Şirket bu konuma geldiğinde beş yıllık bir perspektifte Deutsche Bank çıkacak... Deutsche Bank beş yıl sonra kendi payını halka arz edebilir ya da stratejik bir ortağa satarak çıkabilir. Doğan Gazetecilik`te stratejik ortak alma ihtimali daha yüksek. Avrupa`dan bir şirketin Doğan Gazetecilik`e stratejik ortak olmasını yüksek bir ihtimal olarak görüyorum.

`Süper Lig`e hazırız`
Soner Gedik, Türkiye Futbol Federasyonu`nun (TFF) Turkcell Süper Lig futbol maçlarının yayın hakkı ihalesini Mayıs 2008`de yenilemesinden umutlu olduklarını ve ihalede `iddialı` olacaklarını söyledi.
TFF, 2004`teki ihaleyle Çukurova grubuna ait Digiturk`ün kazandığı ve Mayıs 2008`de süresi dolacak yayın hakkı süresini Digiturk ile yapılan yeni anlaşma ile 2010`a uzatmıştı.
Ancak Soner Gedik yayın hakkının bu şekilde uzatılmasının `şeffaflıktan uzak` bir işlem olduğunu söylerek şunları ekledi: Ayrıca Digiturk`ün şu anda yılda ödediği yaklaşık 120 milyon dolardan çok daha fazla bir rakamı, yani 180 milyon doları biz minimum rakam olarak TFF`ye teklif ettik.
Gedik, yaptıkları minimum teklif tutarı için banka teminat mektubu da sağladıklarını ve TFF`nin bu tekliflerini reddetmesi ihtimalini düşünmediklerini belirtti. Gedik, TFF`nin `Bir-iki ay içinde karar vermesini` beklediğini söyledi.

Grup maçları D Smart`ta
Gedik, nisanda faaliyetine başlayan D Smart`ın beklenenden hızlı büyüdüğünü belirterek nisandan bu yana 200 binin üzerinde kutu satıldığını söyledi. Gedik, halen Doğan TV bünyesindeki Star televizyonundan yayımlanan Avrupa Şampiyonlar Ligi, Türk takımlarının oynadığı maçlar hariç grup ve eleme maçlarının da D Smart`a devredileceğini belirtti.

`Yeni hisse satabiliriz`
Doğan Gazetecilik`te çoğunluk hisseyi tutmak kaydıyla hisse satışı da yapabileceklerini söyleyen Gedik, Çünkü bu, bizim asıl faaliyet alanımız; yüzde 51`in altına düşmemek kaydıyla yönetim paylaşımına gidebiliriz dedi.
Hürriyet ve Doğan Gazetecilik`in internet yatırımları ve özellikle online seri ilan yatırımlarının çok ciddi ilerleme kaydettiğini söyleyen Gedik, 2005`te internet gelirlerinin söz konusu iki şirketin cirolarındaki payının yüzde 1`in altında olduğunu hatırlatarak, 2007`de yüzde 4-5`lere geldiğini göreceğiz. Önümüzdeki üç-beş yıl içinde internet gelirlerinin aldığı payın yüzde 10`lu seviyelere rahatlıkla ulaşacağını görmekteyiz dedi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.