Doğan Grubu`nun bilgileri her zaman şeffaf oldu...

04.07.2003 - 09:08 | Son Güncelleme :

Doğan Yayın Holding CEO`su Mehmet Ali Yalçındağ, Doğan Grubu`nun tüm bilgileri kamuoyuna açıklanan, yatırımcıların en çok tercih ettiği şirketlere sahip olduğunu söyledi

Doğan Yayın Holding CEO`su Mehmet Ali Yalçındağ, Sabah gazetesinin iki gündür sürdürdüğü yayınların kasıt ve iftira sınırını aştığını söyledi. Doğan Yayın Holding içindeki işlemlerle Doğan ailesine para aktarıldığı iddialarına ilişkin yayınların iyi niyetli bir yaklaşımla, cehalet ürünü olarak kabul edilebileceğini belirten Yalçındağ, Ancak Sabah gazetesi sahiplerinin malum geçmişi dikkate alındığında, böyle bir iyiniyeti aramanın saflık olacağı açıktır dedi. Yalçındağ, Bu yayınlar kasıtlı ve bilinçli bir saptırma ve iftira niteliğindedir diye konuştu.

`Bilgileri bizzat biz açıkladık`
Sabah gazetesinin iki gündür yaptığı yorumlara temel olan bilgilerin bizzat Doğan Yayın Holding tarafından yıllardır Sermaye Piyasası Kurulu`na (SPK) açıklanmış bilgiler olduğuna dikkat çeken Yalçındağ, şu açıklamada bulundu:
Yani tamamı çeşitli tarihlerde küçük ortaklarımızı ve kamuoyunu bilgilendirmek üzere İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ve SPK`ya açıklanmış bilgilerdir. Bu da halka açık namuslu şirketlerin kanunen yapması gereken bir zorunluluktur. Şeffaf ve yasaların öngördüğü biçimde, gerekli izinlerin alınmasıyla yapılmıştır.
Bütün bu işlemlerin amacı, yayıncılık alanında faaliyet gösteren şirketlerimizi tek çatı altında toplamaktır. Zaten bu da Doğan Yayın Holding`in kuruluşunun ana nedenidir.

Neden aynı çatı altında topladık
Doğan Grubu`nun şirketleri aynı çatı altına toplama kararının yerli ve yabancı yatırım kuruluşlarının tavsiyesine uyularak alındığını kaydeden Yalçındağ, şöyle konuştu: Bütün dünyadaki eğilim de aynı sektörde faaliyet gösteren şirketlerin aynı çatı altında toplanarak, daha yalın ve konsantre bir yönetime kavuşturulması yönündedir. Bunu yapmamızın ikinci amacı da etik bir kaygıya dayanmaktadır. Doğan Grubu`nun öteki faaliyet alanları ile yayın faaliyetlerini birbirinden ayırmayı hedeflemektedir.
Ayrıca bu işlem sırasında gerek Doğan ailesi, gerek Doğan Holding elde ettikleri bu kaynakları yeniden şirketlere koymuşlardır.

`Yabancı bize koşuyor`
Doğan Yayın Holding`in, 1998 yılında kurulduğunu hatırlatan Yalçındağ, Bu Holding`in içinde Türkiye`nin en başarılı ve saygın kuruluşları yer almaktadır. Bu şirketlerin ürettiği içerik kadar finansal yapıları da kuvvetlidir. Bilançoları şeffaftır. Her üç ayda bir bağımsız denetim kurumları tarafından denetlenirler ve sonuçlar kamuya açıklanır dedi. Yalçındağ, şöyle devam etti:
Doğan Yayın Holding ve Hürriyet gazetesinde yabancı yatırımcı payı yüzde 80`lere kadar çıkmıştır. Türkiye`de yabancı yatırımcıların en çok tercih ettiği ilk 10 şirket arasında yer alırlar.

Sahibi belli tek TV ve radyo
Doğan Grubu olarak her zaman şeffaflıktan yana olduklarını belirten Yalçındağ, Nitekim yakın zamanda bunun çarpıcı bir örneğini yaşadık. RTÜK Kanunu`ndaki değişiklikten sonra Radyo ve TV`lerini gerçek isim ile ve hisseleri ile kendi üzerine devreden tek kuruluş Doğan Yayın Holding oldu. Bugün sahibi belli tek radyo ve televizyon grubu bizimkilerdir dedi.


60 milyon insanın gözüne bakarak kanuna karşı hile
Mehmet Ali Yalçındağ, Medya Holding mağdurları haftada üç gün Sabah gazetesinin önünde yürüyüş ve gösteri yapmaktadırlar. Sahipleri ağır cezada yargılanmaktadır. Kanunların boşluğundan istifade ederek, `Sülün Osman` misali yeni şirketler kurarak kamu malının içi boşaltılmakta, 60 milyon insanın gözünün içine baka baka, kanuna karşı hileler yapılmaktadır dedi.


Banka batıran medyacılar yatırımcıyı perişan etti
Doğan Yayın Holding`in hesabını, başkaları sormadan kamuya açıkladığını kaydeden Yalçındağ, Zaten bunlar Sermaye Piyasası Kanunu gereğidir. Bundan da önemlisi küçük ortaklarımıza ve yatırımcılarımıza güven vermenin en etkili yolu budur dedi. Yalçındağ, Bütün bu açıklamalardan sonra kamuoyuna şu bilgiyi vermek istiyoruz: Türk Medyası 2001 krizinden sonra hem ekonomik hem de ahlaki açıdan tarihinin en büyük darbesini yedi. Batırılan bankaların bir bölümü medya sahibiydi. Bunlar yüzünden çok sayıda küçük yatırımcı mağdur oldu, hakları gasp edildi, hayatları karardı. Bizim yayın organlarımız banka batıran bu medya sahipleri ile ilgili haberleri kamuoyuna duyurduğu için, onların tepkisini ve öfkesini çektik diye konuştu.


Yakın tarih her defasında bizi haklı çıkardı
`Doğru bildiğimiz ve belgelediğimiz her şeyi arkasında kim olursa olsun yazmaktan kaçınmayacağız` diyen Yalçındağ`ın açıklaması şöyle: Evrensel yayın ilkelerinden taviz vermeyeceğiz, bütün soyguncuları vurguncuları teşhir etmeye, kanuna karşı hile yapanlarla mücadele etmeye ve Türk adaletine, hakimlerine güvenerek devam edeceğiz. Yakın geçmiş hem bize hem Türk kamuoyuna şunu gösterdi. Bize bu iftiraları atanlar tek tek adalet önüne çıkıyor ve dokunulmazlık zırhları deliniyor. Çok yakın tarih her defasında yayın organlarımızın yazdıklarını haklı çıkarıyor, onları ise iftiracı, batakçı ve soyguncu olarak mahkum ediyor. Türkiye yolsuzulukla mücadelede kararlı bir yola girdi. Artık kimse sanmasın ki, yaptığı yanında kalacak.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.001 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.