`DKNY Jeans`in Avrupa`daki ilk mağazası

11.09.2007 - 10:34 | Son Güncelleme :

Bu yıl arka arkaya açılacak olan alışveriş merkezlerinin sahiplerinin ricaları, DKNY Jeans`in Türkiye`deki hedeflerini öne aldırttı.
Daha önce Türkiye`de 2008 yılından itibaren ve ilk aşamada dört mağaza açmayı hedefleyen DKNY Jeans, bu dünyaca ünlü markayı kendi merkezlerinde görmek isteyen Türk yatırımcıların ısrarı üzerine, Avrupa`daki ilk mağazasını 21 Eylül`de İstinye Park`ta açmaya hazırlanıyor.
DKNY Jeans, dört mağaza hedefini de yıl sonuna kadar İstanbul, Bursa ve Ankara`da olmak üzere toplam beş mağazaya yükseltti.

Hedef ciro 1 milyon YTL
Türkiye`ye temsilcisi Desa Deri`nin de sahibi olan Çelet Holding tarafından getirilen DKNY Jeans`in mağazalaşması için yaklaşık 6-6.5 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Mağazaların sadece mimari projelerinin metrekaresinin 1000 dolar olduğunu söyleyen Çelet Holding Yönetim Kurulu üyesi Burak Çelet, Mağazalardan yıllık ciro beklentimiz de 1 milyon avro dedi. Bu yıl yoğun bir alışveriş merkezi açılışı olduğunu ve bu merkezlerin yatırımcılarının `lütfen bu mağaza için acele edin` teklifleri karşısında eylülden itibaren DKNY`nin mağazalarını açmaya başlayacaklarını belirten Çelet, Özellikle İstanbul`da çok fazla alışveriş merkezi açıldı ve birbirlerinden farklılaşabilmek için DKNY gibi prestijli ve yabancı markaları da kendilerine çekmek istiyor. Biz de DKNY için çok fazla yer arama külfetine katlanmadık. Bize telefonlar geldi yer açmamız için diye konuştu.
DKNY`nin doğru zamanda Türkiye`ye geldiğini düşünen Çelet, ülkede bazı taşların daha fazla yerine oturduğunu ifade etti. Burak Çelet şunları söyledi: Yurtdışından pek çok marka Türkiye`ye gelmeye başladı. Çünkü Türkiye`yle karşılaştırıldığında yurtdışında yatırım maliyetleri çok yüksek. Türkiye bu anlamda daha ucuz. Bu yüzden Türkiye`ye perakendecilerin akışı devam edecektir.
Yabancı yatırımcının şimdilik Türkiye`den çok büyük beklentileri yok ama kiralar ve mimari proje maliyetleri düşünüldüğünde ülkemiz hâlâ çok makul Avrupa`ya göre.
Çelet, konuşulanların aksine İstinye Park`ta kiraların birçok alışveriş merkezine göre daha makul olduğuna dikkat çekti. Şu anda İstanbul`un alışveriş merkezleri açısından doyuma ulaştığını vurgulayan Çelet, şöyle dedi: Açılacak alışveriş merkezlerinin bir kısmı ya tam dolmayacak ya da dolanlar da çabuk boşalacak. Çünkü altyapı ve bu merkezlerin doğru projelendirilmesi gibi faktörler var. Gözlemim beş yılda bunun gerçekleşeceği yönünde uyarısını yaptı.

Niye Çelet`i seçtiler?
DKNY`yle Çelet Holding`in yollarının kesişme hikâyesini de anlatan Burak Çelet şöyle devam etti: DKNY`nin Avrupa`daki temsilcisi Como Holding`den bize teklif geldi. Markalarımız üzerindeki konstrasyonumuz ve başarımız onları çekti. Sanırım kim DKNY`ye daha fazla önem verir diye düşündüler ve bizi seçtiler. DKNY`nin yanı sıra kendi markası Desa`da da büyümesini sürdürecek olan Çelet Holding yakında Londra`nın en büyük alışveriş merkezi`nde de mağaza açacak.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.005 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.