Dikkat! Bu sektörde iş var!

24.08.2012 - 08:28 | Son Güncelleme :

Birçok meslek sahibi iş bulamazken, bu sektör eleman sıkıntısı yaşıyor

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/doktor_steteskop_2.jpg">Birçok meslek sahibi iş bulamazken, sağlık sektörü eleman sıkıntısı yaşıyor. Sektöre yönelik iş ilanları son 6 ayda 2 katına çıkarken, aranan sağlık elemanı sayısı 4 bin 500’ün üzerinde. Sektörde ücretler de son 2 yılda yüzde 100’e varan oranda arttı.

Son yıllarda yeni yatırımlarla sürekli büyüyen sağlık sektöründe eleman arayanlardaki artış dikkati çekiyor. Sağlık sektöründe iş ilanları son 6 aylık sürede 2 katına çıktı. Yenibiris.com verilerine göre, sağlık sektöründe çalışacak 4 bin 500 eleman aranıyor. Başta hemşireler olmak üzere nitelikli eleman açığı yıllardır devam eden sağlık sektörü, TÜİK verilerine göre de işsizliğin en az olduğu sektörler arasında yer alıyor. TÜİK verilerine göre, sektörle ilgili eğitim görmüş kişilerin yaklaşık yüzde 4’ü işsiz. Rakip kuruluşlara veya kamuya geçiş yapmak isteyen nitelikli çalışanlar, çalışan devir oranını artıran faktörler arasında. Devlet kurumlarının daha az iş yükü ve iş garantisi sunması ise çalışanlar için cezbedici bir unsur.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Sektörde 700 bin kişi çalışıyor

Sistem değişikliği yaşayan sektörde yaklaşık 700 bin kişi çalışıyor. Sağlık turizmi, yeni yatırımlar, kurumların Anadolu’daki büyüme politikaları istihdamı artırıyor. Yenibiris.com’da sektörle ilgili ilanlarla 4 bin 500 kişi aranıyor. İş ilanları 2012’nin ilk 6 ayında, geçtiğimiz yılın son 6 aya göre yüzde 117 oranında arttı. En çok arananlar ise hemşireler ve hasta danışmanları. İş arayanların da sektöre ilgisi büyük oranda yükseldi. Bu yılın ilk 6 ayındaki başvurular, yine bir önceki 6 aylık dönemle kıyaslandığında yüzde 133 oranında arttı. Başvurularda en çok ilgi hasta danışmanı ve muhasebe elemanı pozisyonlarına oldu. En çok ilan yayınlanan iller ise İstanbul, Ankara ve Antalya.

Sağlık sektöründe işe alım ve yerleştirme yapan HRH Kurumsal Gelişim Çözümleri Genel Müdürü Zeynep Doğan, sektörün bu yıl yaklaşık olarak yüzde 7-8 oranında büyüyeceğini ve 20 bin kişiye daha istihdam sağlayacağını söylüyor. Özel hastanelerin eleman bulmakta zorlandığına dikkati çeken Doğan, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Çalışanları işte tutmak ve kuruma çekebilmek için ücret skalalarında son 2 yılda yüzde 100’lere varan artışlar oldu. Çalışanlar da ücret ve yan hakları daha yüksek olan kurumlara kolayca geçebiliyor. Özel hastanelerin, sağlık çalışanı bulmakta zorlanmalarının bir diğer nedeni kamudaki kadro açığı. Sağlık çalışanları, iş yükü daha az olduğu ve güvencesi olduğu için kamu hastanelerini tercih ediyor. ”

Görev tanımları değişiyor

Sağlıktaki hareketliliği birleşmelere, yeni yatırımlara ve kurumların organizasyonlarını yenilemesine bağlayan Akkariyer Genel Müdürü Uzman Dr. Aslı Akkor, sektördeki değişiklikleri şöyle özetliyor:

“Hizmet veren sağlık kurumları çerçevesinde yaşanan farklılaşma yeni iş ve işletme çözümlerini de beraberinde getiriyor. Özellikle bazı pozisyonlara yönelik yeni iş tanımları oluşuyor ve organizasyon bazında yeni iş alanları yaratılıyor. Ortaya yeni pozisyonlar, yeni unvanlar çıkıyor. Özellikle orta kademe sağlık yöneticisi pozisyonları gereksiniminde artış var.”

En çok aranan elemanlar

- Hemşire
- Hasta Danışmanı
- Acil Tıp Teknisyeni
- Ameliyathane Hemşiresi
- Anestezi Teknisyeni

Parlayan yeni alanlar

- Sağlık İşletmeciliği
- Uluslararası Paz.Yöneticiliği
- Satış Temsilcisi
- Yurtdışı İdari Pozisyonları
- Proje Yöneticiliği
- Medikal Muhasebe
- Tıbbi Sekreterlik
- Destek Hizmetleri

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.