Dijital çerçeve modası

08.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Teknolojiyle artık aile albümlerinizde fotoğraflarınız dijital çerçeveler içinde yer alacak

Yüksek teknoloji fotoğraf çerçevelerini de değiştirdi. Eski siyah-beyaz resimleriniz ya da dijital kamerayla çektiğiniz fotoğraflar için artık dijital çerçeveler var. Üstelik yeni çerçevelere bütün bir aile albümünü yerleştirmek mümkün...


ESKİ ÇERÇEVELER ÇÖPE;

Dijital çerçeveler, kapasitelerine göre çok sayıda fotoğrafı hafızalarında saklıyor ve sizin istediğiniz zamanlama programıyla değiştiriyor. Sanal bir slayt gösteri yapan yeni çerçevelerle masanızın üzerinde hep aynı resmi görmekten kurtuluyorsunuz.

NASIL ÇALIŞIYOR?

Dijital çerçevelerin bazıları için internet bağlantısı gerekirken bazıları da resimlerini içindeki hafıza kartında saklıyor. Sony`nin 700 dolarlık Digital Photo Frame`i kullanması en kolay olanlardan biri: Dijital kameranızın kartını çerçeveye yerleştiriyor ve resimlerinizi seyretmeye başlıyorsunuz.Sony`den daha ucuz olanların da basit bir işleyişi var. Genel olarak resimler çerçeveye dijital kameradan ya da bilgisayardan yükleniyor. Bilgisayardan yüklerken kendi taradığınız resimleri veya internetten kaydettiğiniz görüntüleri kullanmanız mümkün.Çerçevelerin çoğu elektrikli ama pille çalışanları da var. 349 dolarlık Photo Wallet ve 340 dolarlık Digi-Frame 390, pille çalışan, ev ve ofiste kullanmaktan çok seyahatler için tasarlanmış küçük ekranlı çerçeveler. Siber çerçevelerin içinde bir modem bulunuyor. İnternet üzerinden servisle bağlantı kurduğunuz anda da çalışmaya başlıyor. Ancak servise üye olmanın belli bir ücreti var. Fotoğrafları online olarak yüklemek ve saklamak için yıllık 50-120 dolar arası üyelik ücreti ödemek gerekiyor.Çerçevenin 56k`lık modemiyle fotoğrafları hızlı bir şekilde yüklemek mümkün. Bilgisayarınıza bir kabloyla bağladığınız çerçeveye kısa sürede çok sayıda fotoğraf yükleniyor.


KAPASİTE VE FİYATLAR;

Çerçevelerin Rolls Royce`u olarak nitelendirilen Digi-Frame`in fiyatı 570 dolar. Laptop bilgisayar ekranlarının teknolojisinin kullanıldığı çerçevenin birçok fonksiyonu var: Resimleri dikey ya da yatay olarak koyabiliyor, istediğiniz sırayla gösterilmesini sağlıyor ve özel efektler kullanabiliyorsunuz. Mesela resimleri farklı renk tonlarında ya da siyah beyaz görebiliyor, üzerinde ışık oyunları yapabiliyorsunuz. Digi-Frame`de ne kadar resim saklamak istediğinize bağlı olarak hazıfa kartı seçmeniz gerekiyor, bunların fiyatı da 30-120 dolar arasında değişiyor. Üyelik ücretinin olmadığı bu çerçeveye 500`e kadar resim yüklemek mümkün.
Kodak`ın 300 dolarlık siber çerçevesi Smart Frame`de resimleri hafızaya yüklemek için interneti kullanabiliyorsunuz. Ancak önce üye olmanız gerekiyor. Üyelik ücreti ise aylık 5-10 dolar civarında... Bu çerçevede resimlerin yanısıra internet sitelerinden gelen bilgiler izlenebiliyor. (HÜRRİYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
998 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.