Dijital Big Ben Çok Uzakta

06.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Dakiklikleriyle tanınan İngilizler global online bankacılığı sürekli geciktiriyorlar

Online banka Merrill Lynch HSBC`nin Kanada ve Avustralya`daki açılışları erkene alınırken, Britanya`da yeni bir gecikme örneği sergilenmesi, dijital devrime çok yol olduğunu gösteriyor. Dakiklikleri Big Ben saati ile simgelenen İngilizler, online bankaları hizmete sokma konusunda ertelemleri ile aynı derecede ünlendi.


Zenginlerin oluşturduğu piyasayı hedefleyen global online bankacılık girişimi Merrill Lynch HSBC, olası teknik yetersizliklerden kaçınmak amacıyla ertelediğini açıkladı. İki bankanın bu yılın başlarında açıkladığı 1 milyar dolarlık ortak girişim, Kanada`da dünden itibaren işlerlik kazanırken Avustralya`da bu tarih 18 Aralık olacak. Britanya`da başlayan hizmet ise, bankanın menkul kıymet araştırma hizmeti ile sınırlı kalacak. Daha önceki planlarda, Kanada ve Avustralya`da hizmetin gelecek yılın başlarında ve Britanya`da da bu ay başlatılması öngörülüyordu. Britanya`daki özel yatırımcılar, kuruluşun menkul kıymetler araştırmalarına online olarak erişebilecekler fakat bankanın online bankacılık ve yatırım hizmetlerini de içeren hizmetlerinin bütününün sağlanması için gelecek yılın birinci çeyreğinin sonuna kadar beklenmesi gerekecek.Merrill Lynch HSBC`nin 2005 yılı itibariyle 20 ülkede faaliyette olması bekleniyor. Merrill Lynch HSBC`nin hedeflediği kendi yatırımını yönetmek isteyen varlıklı kesim, başka bankaların da ilgi gösterdiği bir piyasayı oluşturuyor. Bunların arasında, varlık yönetimi servisini geçen ay hizmete sokan Credit Suisse gibi büyük bankalar da yer alıyor.


BRİTANYA`DA GECİKME GELENEK OLDU;

ABD`nin yatırım bankası Merrill ile global bankacılık grubu HSBC`nin önce güvenlik gerekçesiyle ertelediği birleşme, bu ülkedeki önceki örnekler nedeniyle şaşırtıcı bulunmadı. Britanya`da aynı hizmeti online olarak sağlayan Egg, Cahoot ve Intelligent Finance de daha önce web siteleri ile ilgili sorunlar yaşamıştı. Halifax Grubu`na bağlı Intelligent Finance, online servisinin açılışını geçen haftaya kadar ertelerken, Cahoot`un geçen yaz aylarında faaliyete geçmesi sırasında da sorunlarla karşılaşılmıştı.


XML DOPİNGİ GELİYOR;

Online bankacılık konusunda önemli bir dopingin, XML (Extensible Markup Language) dilinin standart haline gelmesi ile ortaya çıkacağı belirtiliyor. Menkul kıymet ve döviz işlemlerinin maliyetini dikkat çekici bir biçimde düşürmesi beklenen bilgisayar dili ile ilgili olarak İngiltere Merkez Bankası ayrı bir beklenti daha taşıyor. İngiltere Merkez Bankası, XML`in kullanılmasıyla, bu işlemlerin üçte ikisini etkilediği tahmin edilen insan hatalarının azalmasını bekliyor. (FİNANSAL FORUM)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.