Devlet başkanından izinli 12.500 dolara kral dairesi

11.09.2007 - 10:25 | Son Güncelleme :

Fettah Tamince’ye ait olan Kazakistan’ın başkenti Astana’daki President Rixos Oteli’nin kral dairesi, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’e armağan edildi.

Her türlü lüksün bulunduğu odada musluklar ve çöp kutusu saf altından yapıldı. İzin alınarak kral dairesinde kalan devlet adamları 2.500, işadamları ise 12.500 dolar ödüyor.

TÜRK işadamlarından Fettah Tamince’ye ait olan Kazakistan’ın başkenti Astana’daki President Rixos Hoteli’nin 8’inci katındaki ’Kral Dairesi’ Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’e armağan edildi. Bugüne kadar Kral Dairesi’nde üç kez kalan Nazarbayev, misafirlerini de burada ağırlıyor. İki yıl önce açılan Kral Dairesi’nin muslukları, duş başları, jakuzi armatürleri ve çöp kovası bile saf altından yapıldı. Dairede sauna, özel mutfak, 108 ekran dev plazmalar ve özel işlemeli koltuk takımları da bulunuyor. Dairesi’nde bugüne kadar İspanya Kralı, Çin Devlet Başkanı, Özbekistan Devlet Başkanı gibi birçok ünlü devlet adamının yanı sıra bakanlar ve dünyanın sayılı zenginleri de bu dairede konakladı.

NAZARBAYEV’DEN İZİN GEREKİYOR: 42 milyon dolara yapılan otelin kral dairesinde kalmak isteyenler için Nazarbayev’den özel izin alınıyor. Yapımı yaklaşık 8 ay süren otelin kral dairesinde kalmak isteyen devlet bakanları 2 bin 500 dolar, özel misafirler ise 12 bin 500 dolardan başlayarak alacağı hizmete göre fiyat ödüyor. Özel masörler ve yemeklerle birlikte odanın fiyatı da artıyor. Yoğun güvenlik önelemlerinin alındığı dairenin 6 odası güvenlikler için hazırlanmış. Toplam 64 güvenlik kamerası aynı anda çekim yapıyor. Otelin 8’inci katındaki odanın manzarasıda Astana’nın yeniden inşa edilen kısmına bakıyor.

MİTTAL EN ÇOK KALAN MÜŞTERİSİ: Nazarbayev’in kardeşi Timurbek de, bu odayı sık sık kullanan isimler arasında yer alıyor. Odayı en sık kullananlar ise dünyanın en büyük çelik şirketi Mittal Arcelor’un sahibi Lakshimi Mittal. Kazakistan’da çelik fabrikası yatırımı bulunan Mittal, ayda 3-4 kez bu dairede kalıyor. 12 saat 2 adet özel masajcıları hazır tutulan Mittal, burası için günlük 12 bin 500 dolar ödüyor. Kral Dairesi’nde özel kullanım için 6 oda bulunuyor. Bunlar arasında toplantı odaları ve Nazarbayev’in özel çalışma odası, kabul odası, yatak odası ve TV odası da var.

Rixos oteller zincirinin  yurtdışındaki ilk oteli

KAZAKİSTAN’ın başkenti Astana’daki President Rixos Hoteli, Rixos oteller zincirinin yurtdışındaki ilk oteli. Astana’daki ikinci 5 yıldızlı otel olarak hizmete giren President Rixos Hotel’in 2 yıl önceki açılışına Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’de katılmıştı.

Abdullah Gül de kaldı

Bugüne kadar dünyanın sayılı zenginlerinin, devlet adamlarının ve dünyaca ünlü isimlerin kaldığı Astana’daki President Rixos Hoteli’n 8’inci katında bir zamanlar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de kaldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemde Kazakistan’ı ziyaret ettiğinde dairede kalmıştı.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
992 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.006 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.