Depo doldurmak el yakıyor

14.02.2008 - 17:17 | Son Güncelleme :

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarına bağlı olarak  <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/benzinpetrolpompa.jpg" align="right" vspace="5">benzinde yaşanan artış tüketicilerin cebini yakıyor. Son olarak dün yapılan 8 YKr`lik zamla birlikte depo doldurmanın maliyeti 170 YTL`ye yükseldi.

HÜRRİYET

Akaryakıtta otomatik fiyat düzenlemesine geçildiği günden bu yana Türkiye`deki benzin fiyatlarını uluslararası borsalar belirliyor. Yurtdışında oluşan petrol fiyatlarındaki artış veya azalışlar içeriye de yansıyor. Ancak doların son yıllardaki zayıf seyri, fiyat artışlarının içeriye yansımasının daha düşük olmasını sağlıyor.

Türkiye`de benzin fiyatları özellikle son dönemde hızlı bir şekilde artıyor. Dolardaki düşüşün durması ve yurtdışında 90 doların üzerinde seyreden petrol fiyatları, içeride de pompadan gelen benzinin litresinin 3 YTL`nin üzerine çıkmasına neden oldu. Benzine son bir yılda gelen zam ise yüzde 16 olarak belirlendi.

Geçen senenin başında ortalama 2.68 YTL`den satılan 1 litre benzin, gelen son zamlarla birlikte 3.11 YTL`ye kadar tırmandı. Böylece sadece bir yıl önce 147 YTL`ye dolan Renault Clio`nun deposunu doldurmak için katlanılması gereken maliyet 170 YTL`ye yükseldi. 

FİYATLAR 1.5 AYDA ÜÇ KEZ DEĞİŞTİ

2008 yılının başında 3.11 YTL`ye yükselen benzinin litresi sonrasında iki ayrı kez yapılan indirimle önce 3.06 YTL`ye, sonrasında 3.03 YTL`ye geriledi. Son zamla birlikte pompa fiyatı yeniden 1 Ocak 2008`deki seviyesine yükselmiş oldu.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.