Dbr Sermayesinin Yuzde 15`ini Halka Acti.

26.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Dogan BurdaRizzoli Dergi Yayincilik ve Pazarlama (DBR) 21-22 mart tarihlerinde, sermayesiinn yuzde 15`in denk gelen 112.5 milyar lira nominal degerdeki hisse senetlerini, 100 bin liradan halka arz etti. Talep toplama yontemiyle yapilan arz islemi, ortak satisi seklinde gerceklesti. Liderligini TEB Yatirim ve Menkul Degerler`in yaptigi halka arzda dokuz araci kurum uyelik hizmeti verdi. Halka arz edilen hisse senetlerinin yuzde 50`si yurtdisinda yerlesik yatirimcilara ayrildi. Yuzde 25`lik pay, alim gucu yuksek yatirimcilara, yuzde 5`lik kisim yerli kurumsal yatirimcilara ve yuzde 2`lik pay Dogan Sirketler Grubu buyesinde calisanlara satildi. Geri kalan yuzde 18`lik pay ise maksimum 99 lot alacak kucuk yatirimcilara ayrildi. DBR`inn 1997`de Avrupa`nin koklu yayin kuruluslarindan Alman Burda ve Italyan Rizzoli gruplariyla ortaklik yaptigini hatirlatan Dogan Yayin Holding Yonetim Kurulu Baskani Mehmet Ali Yalcindag, DBR bunyesinde yayinlanan dergilerle ilgili olarak sunlari soyledi: `Musteri odakli iletisim ve eglence hizmeti vermek olarak belirledigimiz hedef dogrultusunda dergi grubumuz icinde yabanci yayinlarla da zenginlestirilmis 25 markayi Turk okurunun begenisine sunduk. Bununla Turk medyasinde bir ilki gerceklestirdik.` Iki yil once yeni reklam ve pazarlama yontemlerini de saptayarak yeniden yapilanma surecini tamamlayan dergi grubunun hisse senetlerinih alka arz etmeye hazir hale geldigini soyleyen Yalcindag, halka arzdan elde edilen kaynaklarin teknoloji ve insana yapilan yatirimlara katki saglayacagini belirtiyor. Yabanci ortaklardan Italyan Rizzolu Corriera Della sera (RCS) Baskan yardimcisi Gianni Angelo ise, uc yil oncesine dayanan isbirliginde beklediklerinden basarili olduklari belirtiyor. Angelo, mevcut birlikteligi verimli ve uzun soluklu kilmaya hedeflediklerini soyluyor. 1998 yili sonundan bu yana 16 bin metrakere kapali alana sahip kendi binasinda faaliyet gosteren sirket, turkiye dergi pazarinda tiraj olarak yuzde 60, reklam yayinlarinda ise yuzde 59`luk pazar payina sahip. DBR Genel Muduru Neslihan Tokcan da sunlari soyluyor: `Gecen yilin ekim ayinda Hurguc ve AD yayincilik`in birlesmesi sonucunda Turkiye`nin en buyuk dergi grubu haline geldik. DBR, 1999 yilini 6.8 milyon dolar net kar, 48.9 milyon dolarlik net satis ve 24.6 milyon dolarlik reklam geliri ile kapatti.` (EKONOMIST)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.