Danıştay saldırganından şok açıklama

26.07.2007 - 16:59 | Son Güncelleme :

Saldırgan Alparslan Arslan, az önce çıktığı mahkemede şu açıklamaları yaptı:  
Muzaffer Tekin`i tanımam, hiç ilgim yok.
Ben dinine Allah`ına küfreden herkese eylem yapacaktım.
Eğer yakalanmasaydım Ahmet Necdet Sezer`e ve Şener Eruygur`a suikast düzenleyecektim.

HÜRRİYET

Danıştay`a saldırı davasına Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Arslan ile diğer tutuklu 6 sanık ve avukatlarının katıldığı duruşmada Arslan, davanın başka operasyonlarla ilişkilendirilmesine ilişkin soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunan diğer sanık avukatlarına karşı çıktı.
Duruşmada söz alan Süleyman Esen`in avukatı Mehmet Ener, Girdap operasyonu zanlısı Tamer Ünal`ın, Danıştay saldırısını Muzaffer Tekin ve arkadaşlarının tertiplediği yönünde ifade verdiğini belirterek, soruşturmanın bu yönde genişletilmesini istedi.

Bunun üzerine ayağa kalkarak, konuşmaya başlayan Arslan, şunları söyledi:
“Davanın Vatansever Kuvvetler Güçbirliği`ne yönelik Girdap operasyonuyla, vatanseverler, ulusalcılar ve derin devletle herhangi bir alakası yoktur. Saldırının amacı, Allah`ın dinine, peygamberine, Müslümanlara yapılan alçakça hareketlere ceza vermektir. Yakalanmasaydım, Aydın Doğan medya grubuna, Koç Grubu`na, Şener Eruygur`a ve bazı bankalara saldıracaktım.Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer`i öldürecektim. Bunlar hadlerini aşıyorlar. Rahat rahat, geniş geniş hakaret edeceklerini sanıyorlar. Onlara `akıllı olsunlar` demiyorum, ama rahat da olmasınlar. Bu arada, Fethullah Gülen`e saygı ve sevgilerimi bildiriyorum. Onu kırdım ve üzdüysem özür diliyorum. Bu olayın Ayhan Parlak ile Veli Küçük ile Muzaffer Tekin ile uzaktan yakından alakası yoktur. Türkiye`de yaşayan iman etmiş insanlara film, fırıldak çevirmesinler. Adam olacaklarsa adam gibi adam olsunlar.”

Arslan`ın konuşmasının ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, avukat Ener`in soruşturmanın genişletilmesi talebini reddetti. Mahkeme heyeti, İstanbul Ümraniye`de ele geçen bombalarla ilgili soruşturma evraklarının beklenmesine ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
Duruşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arslan`ın babası İdris Arslan, oğlunun duruşmada, bu yönde açıklamalar yapacağını bildiğini belirterek, “Ancak Sezer ile ilgili bir açıklama yapacağını bilmiyordum” dedi.

ANAOKULUNDAN DANIŞTAY`A

Bir anaokulu öğretmeninin okula gidip gelirken türban takmasının işini doğru yapmasına engel olduğuna dair karar vermesinin ardından Danıştay 2`nci Dairesi hedef gösterilmeye başlanmıştı.
17 Mayıs 2006 tarihinde toplantı halindeyken bu dairenin üyelerine silahlı saldırı yapıldı.
Saldırgan avukat Alparslan Arslan binadan çıkamadan yakalandı.
Arslan`la ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Saldırının ardından ortadan kaybolan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, saldırıyı düzenlemekle suçlandı. Muzaffer Tekin`in çeşitli Kuvvayi Milliye ve Vatanseverler Güç Birliği Dernekleri ile işbirliği yaparak bu ve benzeri saldırılarda azmettici olduğu iddia edildi.
Ancak Muzaffer Tekin hakkındaki iddialar ispatlanamadı.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.003 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.