Çukurova, Lazio`nun beyaz atlı prensi oldu

02.07.2003 - 09:28 | Son Güncelleme :

İflas ettikten sonra çıkış yolu arayan İtalyan gıda devi Cirio, tarım ve gıda alanında ortak yatırım için Çukurova ile niyet mektubu imzaladı. Holding bünyesindeki Lazio da bu işbirliğinden yararlanacak

Çukurova Holding, geçen yıl 1 milyar Euro`luk tahvil borcunu ödeyemeyip iflas eden İtalyan gıda devi Cirio Holding`in yeniden yapılanmasına katılacak. Grup, Cirio Holding`e bağlı Cragnotti& Partners ile ortak şirket kurmak için niyet mektubu imzaladı.

İtalya`nın ünlü futbol kulübü Lazio`nun da sahibi olan Cirio, geçen yıl Kasım ayında iflas etmiş ve kontrolünün çoğunluğu bankalara geçmişti. Holdingin iflası sırasında Sergio Cragnotti, holdingin yönetim kurulu üyeleri tarfından görevden alınmıştı.

Anlaşma, İtalyan `İl Sole 24 Ore` Gazetesi`ne, Cragnotti Türkiye`den kendisine beyaz atlı bir şövalye buldu şeklinde yansıdı. Anlaşmaya göre, kurulacak yeni şirkette Çukurova Grubu büyük hissedar olacak, tahvil sahipleri ile bankaların alacaklarını ödemek için yeni kaynaklar bulacak.

Ancak, anlaşma Cirio`nun borçlarının sadece 1.32 Euro`luk bölümünü kapsıyor. Bunun da Cirio`nun borçlarının çok küçük bir bölümünü oluşturduğu tahmin ediliyor.

Şirket yetkilileri bu anlaşmayla `Üretimdeki atılımla ulusal ve uluslararası ticaretin desteklenerek, Cirio`nun tüm borçlarının düzeltilmesi`nin hedeflendiğini açıkladı. Cirio Grubu`nun yeniden yapılanma planına Çukurova Holding`in büyük katkıda bulunacağı da vurgulanıyor. Niyet mektubu bankalarla Cirio`nun küçük hissedarları arasında yeni anlaşmaların saptanmasına zemin sağlayacak. Ancak anlaşmanın yürürlüğe girmesi için bankalar ve hissedarların bu niyet mektubunu onaylaması gerekiyor. Geçen yılı 5.2 milyar dolarlık ciro ile kapatan Çukurova Holding`in tarım sektöründe Türk ve İtalyan işbirliğini güçlendirme stratejisini izleyeceği ve buna bağlı olarak Cirio`nun uluslararası tarım-gıda sektörüne yatırımlar yapacağı kaydedildi. Bu ortaklıktan Cirio bünyesinde bulunan İtalyan 1. Futbol Ligi takımlarından Lazio`nun da dolaylı olarak faydalanması bekleniyor.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.006 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.