Concorde`lar Yeniden Uçacak

16.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

İngiliz - Fransız ortak yapımı süpersonik yolcu uçağı Concorde`lar için, Paris kazasının ardından başlatılan güvenlik incelemelerinde sona gelindi. Uçakların gelecek yıl nisan ayında uçabileceği söyleniyor.

Paris yakınlarında yaşanan ve 113 kişinin canına malolan kazanın ardından güvenliği tartışılır hale gelen ve firmalarca uçurulmamaya başlanan Concorde uçaklarının pek yakında yeniden sefere başlayacakları belirtildi.

Concorde uçaklarının yeniden gökyüzüne dönmeleriyle ilgili kararın, söz konusu uçakların güvenliğiyle ilgili sorulara yanıt bulmak amacıyla soruşturma başlatan İngiliz ve Fransız sivil havacılık uzmanlarınca verilen güvenlik raporlarının ardından alındığı belirtiliyor.

Raporların, kısa süre içinde açıklanacağına dikkati çeken İngiliz sivil havacılık kaynakları, bu konuda bugün yeniden biraraya gelecekleri Fransız uzmanlarla tam bir görüş birliği içinde bulunulduğuna işaret ediyorlar.

Bu arada, bazı çevreler geçtiğimiz temmuz ayında yaşanan ve 113 cana malolan kazadan bu yana söz konusu uçaklarda herhangi bir değişiklik yapılmadığına dikkati çekerken, Concorde`u yeniden uçurma kararının nasıl bir sürecin sonucunda alındığı konusunda sorular ortaya atıyorlar. Bu çevrelerce yaratılan tartışmaların Concorde müşterilerinde korku yaratabileceğina dikkat çekiliyor.

Şu ana kadar Fransız Havayolları`nın elindeki 5 Concorde ile İngiliz Havayolları`nın elindeki 7 Concorde uçağının ne zaman yeniden seferlerine döneceklerine dair takvimin belirlenmediği, ancak 2001 yılı nisan ayının en yüksek olasılık olduğu da konuyla ilgili olarak yapılan spekülasyonlar arasında.

İngiliz Havayolları sözcülüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada da Concorde uçaklarının en kısa zamanda yeniden seferlerine dönmeleri için herhangi bir engel görünmediği belirtiliyor.

Concorde uçaklarından birinin Paris yakınlarında düşmesi ve uçaktaki 109 yolcu ile yerdeki 4 kişinin ölümüne yol açmasından sonra Fransız havayolları elinde kalan 5 uçağı hemen seferden çekmiş, İngiliz havayolları ise 7 Concorde uçağını ağustos ayı ortalarına kadar uçurmaya devam etmişti. Ancak uçakla ilgili tartışmaların yoğunlaşması üzerine, İngiliz Havayolları da uçaklarını seferdan kaldırmak zorunda kalmıştı. (FİNANSAL FORUM)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
993 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.006 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.