Çok konuştuğum için Yüce Divan’a gönderildim

30.07.2007 - 10:58 | Son Güncelleme :

Zeki Çakan, Yüce Divan’a gönderilme kararının çıktığı TBMM Genel Kurulu’nda savunmasını uzun tuttuğu için Yüce Divan’a gönderildiğini savundu

Yüce Divan’da beraat eden eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, Yüce Divan’a gönderilme kararının çıktığı TBMM Genel Kurulu’nda savunmasını uzun tuttuğu ve çok konuştuğu için Yüce Divan’a gönderildiğini savundu.

HÜRRİYET

YÜCE Divan’da bakanlığı dönemindeki çeşitli iddialardan 3.5 yıl Yüce Divan’da yargılandıktan sonra beraat eden eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, benim yargılandığım uygulamaları, işlemleri şimdiki bakan (Hilmi Güler) de yapıyor. Şimdiki Bakan da başka iddialardan birgün Yüce Divan’a giderek yargılanacaktır ama benim gibi beraat edemeyecektir şeklinde konuştu. Yüce Divan’ın kararının ardından suskunluğunu bozarak ANKA’nın sorularını cevaplandıran Zeki Çakan, yargılanma sürecini ve sonrasını değerlendirdi.

Kendisinin asılsız, mesnetsiz, yalan ve yanlış iddialarla Yüce Divan’a gönderildiğini söyleyen Çakan, bir dönemi yargılamak için beni hedef yaptılar, sembol haline getirdiler. Başarılı işler yaptığım için siyaseten önümü kesmeye çalıştılar. Ama sonuçta Yüce Divan hakkımda oybirliği ile beraat kararı verdi. İlk günden buyana Yüce Divan’ın adeletine güveniyordum. Başka bir karar çıkacağına da hiçbir zaman inanmadım. Hep huzur içinde oldum dedi.

ARINÇ SÖYLEDİ:
Yüce Divan’a gönderilme kararının çıktığı TBMM Genel Kurulu’nda savunmasını uzun tuttuğu ve çok konuştuğu için Yüce Divan’a gönderildiğini savunan Çakan, böyle bir şey olur mu? Genel Kurul’da sonsuza kadar savunma yapma hakkım vardı. Gönderilme kararından sonra Mecliste verilen bir resepsiyonda hukukçu olan TBMM Başkanı Arınç ve bazı milletvekilleri bunu gülerek söylüyorlar. Yani çok konuşmuşum yoksa göndermeyeceklermiş şeklinde. Bu kayıtlarda var. Böyle bir hukuksuzluk olur mu? Bu tam bir siyasi linçtir şeklinde konuştu.

YÜCE DİVAN SÜRECİ:
Yargılandığı sürece Yüce Divan’ın 11 üyesinin kendisine her zaman en adilane ve centilmen bir tavırla davrandığını anlatan Çakan, dönemin Yargıtay Başsavcısı’nın iddialarının da hukuki linç olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Gerek iddianame gerekse Yüce Divan’a sunulan belgelerle hukukun her boyutta ihlal edildiğini anlatan Çakan, böylece iki taraflı linç, yani siyasi ve hukuki linç vardı. Bunu başaramadılar ifadelerini kullandı. Hakkındaki iddialardan beraat dışında başka bir karar çıkmayacağına ilk günden bu yana inandığını anlatan Çakan, içim hep huzurluydu. Çünkü yaptığım işler ortadaydı dedi.

ŞİMDİKİ BAKAN GİDERSE:
Bakanlığı döneminde önemli icraatlar yaptığını anlatan Çakan, benim bakan olduğum günlerde beyaz enerji soruşturması başlamıştı. Bakanlık koridorlarında, bana bağlı enerji KİT’lerinde savcılar, jandarmalar dolaşıyordu. Bunlara rağmen iyi işler yaptım. Bakanlığı o zamanın parasıyla 1.7 katrilyon nakit parayla yeni Bakana devrettim ama yeni Bakanın bununla alay ettiğini biliyorum. Botaş’ı da karla bıraktım ama bugün iflasın eşiğine getirdiler dedi. Çakan sözlerini şöyle sürdürdü: Ümit ediyorum mevcut Bakan (Hilmi Güler) benimle ilgili yani yargılanmama neden olan asılsız iddialarla ilgili gerçeği kendisi de görmüştür. Benim Yüce Divan’da yargılanmama neden olan icraatları, işlemleri, uygulamaları şimdi kendisi de aynen yapıyor. Bu bakan birgün başka iddialardan Yüce Divan’a gidecektir ve yargılanacaktır. Ama hiçbir zaman Yüce Divan’dan benim gibi beraat etmeyecektir, edemeyecektir.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.004 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.006 TL        
EURO
1.006 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.