CNN Türk’ü birlikte başardık, şimdi TNT ve Cartoon Network’ü getiriyoruz

10.07.2007 - 10:01 | Son Güncelleme :

DYH ile Time Warner’a bağlı Turner Broadcasting System (TBS), CNN Türk’le başladıkları ortaklığı eğlence kanalı TNT ve çocuk kanalı Cartoon Network’e yayma kararı aldı.

TBS Avrupa Başkanı Jeff Kupsky, Türkiye’de böyle güvenilir ortaklarla yapılan işbirliğinde büyük fırsatlar görüyoruz dedi. DYH Yürütme Komitesi Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Birlikte cesur adım attık diye konuştu.

DOĞAN Yayın Holding ile bir Time Warner kuruluşu olan Turner Broadcasting System (TBS), yıllardır CNN Türk ile başarıyla sürdürdükleri ortaklıklarına yeni bir boyut kazandırdı. Doğan Yayın Holding ile Turner Broadcasting System (TBS), televizyon yayıncılığı ve içerik üretimi konusunda yeni bir işbirliğine daha imza attı. Dünyanın en başarılı eğlence kanalı TNT ve dünyanın en başarılı çocuk kanalı Cartoon Network atılan imzayla Türkiye’ye geliyor. CNN Türk’ten sonra, günün 24 saati yayın yapacak TNT ve Cartoon Network televizyonları da Türk halkıyla buluşacak. Anlaşma dün Turner Broadcasting (TBS) Avrupa Başkanı Jeff Kupsky, TBS Avrupa Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Ron Ciccone ile Doğan Yayın Holding Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ’ın katıldığı törenle imzalandı.

OCAK 2008’DE YAYINDA: Genel eğlence kanalı TNT ve animasyon kanalı Cartoon Network Türk izleyicilerle ilk kez Ocak 2008’de buluşacağı açıklandı. Cartoon Network DTH platformundan, TNT ise karasal olarak tüm Türkiye’de olmak üzere, Türkçe olarak yayına başlayacak. Eğlence kanalı TNT ve çocuk kanalı Cartoon Network, Türkçe içerik ve 24 saatlik yayınlarla Türk izleyicisiyle buluşacak.

TÜRK PİYASASINA GÜVENİYORUZ: Turner Broadcasting (TBS) Avrupa Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Ron Ciccone, Doğan Grubu ile başarıyla sürdürülen ortaklıklarının yeni projelerle gelişerek devamının kendilerini çok memnun ettiğini söyledi. Ron Ciccone, Bu yeni işbirliği, TBS’nin Türk piyasasına olan güveninin, ülkede büyüme için sağlanan sağlam ve istikrarlı ortama duyulan inancının ve Doğan Grubu ile süren verimli işbirliğinden doğan memnuniyetin bir göstergesi dedi.

BÜYÜK FIRSATLAR GÖRÜYORUZ: TBS Avrupa Başkanı Jeff Kupsky ise, Pazarda başarısı ispatlanmış haber yayıncılığımızın yanı sıra yeni program çeşitleri de getirecek olmaktan dolayı heyecanlıyız. Türk pazarında böyle güvenilir ortaklarla yapılan işbirliklerinde büyük fırsatlar görüyoruz diye konuştu.

İŞBİRLİĞİMİZİN SINIRLARI GENİŞLİYOR: Doğan Yayın Holding (DYH) Yürütme Komitesi Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ise, Ortağımız Turner Broadcasting ile olan işbirliğimizin sınırlarını genişletmekten son derece memnunuz. CNN Türk’ün yayınına başlayarak TBS ile güçlerimizi yıllar önce birleştirmiştik ve o günden bu yana yerel uygulamaların başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için uluslararası arenadaki know-how’ımızı paylaşıyoruz diye konuştu.

CESUR BİR ADIM: Mehmet Ali Yalçındağ, sözlerini şöyle sürdürdü: Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de özellikle son yıllarda televizyon yayıncılığı sektörü değişen trendleri ve izleyicinin çeşitlenen talepleri doğrultusunda hızla gelişiyor. Bu doğrultuda değişen izleyici profili ve gelişen hedef kitle beklentileri, televizyon yayıncılığında özellikle içerik üretimine yapılacak yatırımın önemini artırıyor. CNN ile başlayan işbirliğimiz, bugün yeni boyutlar kazanıyor ve yerel içerik uygulamaları alanında çok önemli bir adım daha atıyoruz. Bu, Türk izleyicisine daha iyiyi sunarak sektördeki en yüksek kalite ürünlerle en iyi hizmeti vermek hedefiyle Doğan ve TBS’in varlıklarını bir araya getirecek cesur bir adım.

Hem yetişkinler hem küçük izleyiciler  hedefleniyor

İKİ grup arasında imzalanan anlaşmaya göre, Turner Broadcasting System (TBS) ve Doğan Yayın Holding (DYH), hem yetişkin hem de küçük izleyiciler için eğlence seçeneklerini genişletmenin yollarını arayacak. TNT, ABD yapımı dizileri ve filmleri sunarken, Cartoon Network ise çok sevilen ve izlenen animasyon klasiklerinin yanı sıra yepyeni karakterlere ev sahipliği yapacak. Cartoon Network’ün DTH yayınları DSmart sahibi 7 milyon eve ulaşırken, TNT ise karasal yayın ağı sayesinde Türkiye çapında yaklaşık 17 milyon eve girecek. Bünyesinde CNN, TBS, TNT, Cartoon Network ve Turner Classical Movies gibi tanınmış televizyon kanalları bulunan dünyanın en büyük televizyon kuruluşu Turner Broadcasting ile Doğan Grubu’nun ilk ortak çalışmaları 1999 yılında Türkiye’de yerel içerikle yayın hayatına geçen CNN Türk ile başlamıştı.

DYH’nin geliri 1.5 milyar doları aşıyor

DYH 1.5 milyar doları aşan geliri ve yüzde 42’lik reklam pazar payı ile Türkiye’nin en büyük medya grubu. DYH’nin, televizyon , radyo yayıncılığı, gazete, dergi ve kitap basımı ve dağıtımı ve yeni medya hizmetleri faaliyetlerinin yanısıra, yurtdışında da çok sayıda yatırımı bulunuyor.

TBS, dünyanın en geniş haber hizmet ağı

TIME Warner kuruluşu olan Turner Broadcasting System (TBS), dünya çapında başlıca haber ve eğlence üreticilerinden biri. TBS, ayrıca profesyonel spor ve emlak alanlarında da yer alıyor ve dünya çapında 8 binden fazla kişiye iş olanağı sağlıyor.

TBS bünyesindeki CNN dünyanın en büyük haber kanallarından biri.

20 yıldan uzun bir süredir yayında olan CNN ulaşım ağı; 15 kablo ve uydu televizyonu, iki özel yer tabanlı yayın ağı,iki radyo ağı, 12 internet sitesi, CNN Mobile ve CNN Newsource hizmetleri ile bugüne dünyanın en geniş haber hizmeti ağına sahip.

TBS Inc; TBS, TNT, Cartoon Network ve Turner Classic Movies gibi bilinen eğlence kanallarına olduğu kadar Boomerang gibi alanında uzman kanallara da ev sahipliği yapıyor.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.