`clinton Yolcu` Dususu.

11.09.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
ABD Baskani Bill Clinton`inseks skandalina iliskin yeni gelismeler dunya piyasalarini sarsiyor. Bagimsiz Savci Kenneth Starr`in raporunda Clinton`in gorevinden azledilmesini gerektirecek kadar onemli noktalar bulunmasi Wall Street`in yuzde acilisin ardindan yuzde 4.1 gerilemesine neden oldu. Piyasalar Clinton`in gitmesi ihtimalinin siyasi kriz anlamina gelebilecegini ve su an oldukca guclu olan ABD ekonomisi uzerinde istikrarsizlik yaratabilecegini belirtiyorlar. Bunun yaninda Japon Merkez Bankasi`nin gecelik faiz oranlarini 0.5`den, 0.25`e dusurmesinin ardindan FED`in de ayni yolu izleyecegi beklentisi artti. Bu nedenle dun dolar mark paritesi 1.6865`e inerek Mayis 1997`den bu yana en dusuk seviyesine geriledi. New York Borsasi uc gun once FED`in faiz indirimine gidecegi beklentisiyle bir gunde yuzde 4.98 yukselerek, tarihinin en hizli gunluk cikisini yasamisti. Clinton`in baskanliktan azledilecegi endisesi 8.020 puana kadar cikmis olan Wall Street`in iki gunde yuzde 5`in ustunde gerilemesine neden oldu. 7.858 puandan acilan Dow Jones Endeksi, 7.549 puana geriledikten sonra TSI 22.00`da 7.627 puana kadar cikti.
Avrupa borsalari da dun kan kaybetti. Londra`da FTSE-100 endeksi 41.3 puan inerek 5.270 puana dustu. Paris`te ise, CAC-40 endeksi, 43.15 puan gerileyerek 3,718.98 puana indi. Helsinki yuzde 3, Amsterdam da yuzde 2.5 dustu. Dolarin mark karsisinda son 16 ayin en dusuk seviyesine gerilemesi Almanya`da endise ile karsilandi. Bu durumun almanya`nin dis ticaret acigina olumsuz yansiyacagi beklentisi Frankfurt Borsasi`nin dun yuzde 5.81 gerilemesine neden oldu. Frankfurt Wall Street`teki gerilemenin yaninda, markin deger kazanmasi ve Rusya`da Alman bankalarinin yuklu zararlar yazdigi dedikodularindan onemli olcude etkileniyor. Wall Street`teki gerileme en fazla Latin Amerika borsalarini etkiledi. Brezilya Borsasi Merkez Bankasi`nin dun ulkeden bir gunde 1.142 milyar dolar ciktigini aciklamasiyla yuzde 10 dustu. Borsada islemler yarim saat durdurulurken, Brezilya Merkez Bankasi real`i desteklemek icin piyasaya mudahale etti. Arjantin Borsasi yuzde 4.95 duserken, Meksika borsasi da yuzde 5.13 geriledi. (YENIYUZYIL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.