Cep`te Yarıs Basladı.

04.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Ucuncu cep telefonu GSM 1800lisansi ihalesine 5 grup teklif verdi. Nefes kesen ihalede, fiyat zarflari ve teknik sartlara uygunluk dosyalari ayri ayri ve titiz bir sekilde incelemeye alindi. Ihaleye teklif veren 5 grubun teknik sartlarinin uygun oldugunu aciklayan ihale komissyonu, fiyat tekliflerinin 12 Nisan tarihinde alinacagini acikladi. Ihaleye katilan 5 konsorsiyumdan 4`unun katilacagi uzun suredir biliniyordu. Dun yeni bir konsorsiyum olarak Genpa Pazarlama, Atlas Yapi, Atlas Finans Kiralama, Demirbank ve Norvec Telenor Mobile Communications`un teklif vermesi dikkat cekti. Bu konsorsiyumda Erol Aksoy`un sirketi olan Atlas Finans Kiralama yer aldi. Boylece Demirbank`in sahibi Halit Cingillioglu ve Iktisat Bankasi`nin sahibi Erol Aksoy, ihaleye birlikte girdiler. Komisyon saat 13.00`de teklifler aldiktan sonra degerlendirme icinn oturuma saat 14.00`e kadar ara verdi. Acilis oturumunda Komisyon Baskani Hasan Pekeli, 2 adet GSM 1800 lisansi icin ihale duyurusunun 1 Mart 2000 tarihli Resmi Gazete`de yapildigini belirtti ve teklif sahiplerine "Hosgeldiniz diyorum. Hayirli olmasini dilerim. Simdi 5 adet teklif dosyasinin dis zarflarinin incelenmek uzere acilmasina geciyorum" dedi. Ankara 13. Noteri huzurunda once Sabanci-Dogus-Telefonica grubunun dosyasi acildi. Ardindan soz alan Komisyon Sozcusu Avukat Metin Yilmaz, ihalenin 2886 sayili Devlet Ihale Kanunu`na gore yapildigini belirtti ve sunlari soyledi:"Ihalede iki dosya yer aliyor. Parasal dokumani iceren ic zarf ve teknik bolumden olusan zarf ayri ayri inceleniyor. Teknik sartnameye uygunluk incelemesi yapilacagindan, titiz bir degerlendirme gerekiyor. Ihale buyuk bir ihale, buyuk gruplar katiliyor. Sizlere biraz sikici gelebilir ama buna mecburuz. Bugun ic zarflarin acilacagini sanmiyorum." Yilmaz, basin mensuplarinin "Fiyat farklarini yine bizim huzurumuzda mi acacaksiniz?" sorusuna "Elbette. Seffaflik ilkesi en buyuk ozelligimizdir" dedi. Yilmaz, idari sartnameye uygunluk acisinndan sekil incelemesi yapildigini, detayli incelemenin sonra tamamlanacagini ekledi. Komisyon, teklif dosyalarini inceledikten sonra, izlenecek stratejiyi belirlemek uzere oturuma 15 dakika ara verdi. Yilmaz, fiyat zarflarinin 12 Nisan``da aciklanacagini belirtti ve su bilgiyi verdi: "Komisyonumuz, sekil yonuyle incelemesini tamamlamis ve teknik degerlendirmenin yapilmasini uygun bbulmustur. Fiyat zarflari simdi acilmayacak. Bu zarflar ayni zarfa konulacak, balmumuyla kapatilacak. Imza altina alinip bakanlik kasasinda muhafaza edilecek. Gruplar 12 Nisan gunu cok hazirlikli gelsinler."
IHALEYE TEKLIF VEREN KONSORSIYUMLAR
1) Dogan Holding-Dogus Holding-Sabanci Holding-Ispanyol Telefonica.
2) Genpa Pazarlam-Atlas Yapi-Atlas Finans Kiralama-Demirbank- Norvec Telenor Mobile Communications.
3) 3.Is Bankasi-Telecom Italia.
4) Fiba-Suzer Holding-Finansbank-Nurol Holding-Fransiz Telecom.
5) Koctel Telekomunikasyon-Koc Holding-Bilgin-Medya Grubu ve SBC Communications. (YENI BINYIL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.028 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.008 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.