Cbs`nin Ortaklik Gorusmeleri Bitmedi.

08.01.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
CBS Printas,aralik 1998`de Alman MHM Holding`e yuzde 15`lik hisse satisindan iptalinden sonra, yabanci ortaklik icin yeni bir sayfa acti. CBS Boya ve CBS Printas`a yabanci firmalarin ortak olma yonunde tekliflerinin oldugunu soyleyen CBS Holding Yonetim Kurulu uyesi Ali Cavusoglu, ancak sozkonusu teklifler icin masaya oturmadan one degerlendirilmesi gerektigini soyledi. Ali Cavusoglu, yeni ortaklik gorusmelerinin daha farkli sartlar altinda olabilecegini ifade etti. CBS Printas acisindan 1998 yilinin oldukca iyi gectigini kaydeden Cavusoglu ayrica, yasanan krize ragmen Printas`in satislarinin gerilemedigini ve karliliginda buyuk artis yasandigini ve dolayisiyla boyle bir sirketi satmaktan vazgectiklerini ifade etti. Turkiye boya sektorunun yabancilar icin cazip olmasinin nedeni olarak sektorun cok yeni olmasini gosteren Cavusoglu, koyden sehre gocun yogunlasmasi, demografik nufus yapisinin degismesi nedeniyle insaatlarin arttigini kaydetti. CBS Boya sirketinin gayrimenkulleri ile CBS Oto boyalari sirketinin gayrimenkullerini bir cati altinda birlestirdiklerini belirten Cavusoglu, soz konusu gayrimenkulleri CBS Oto Boyalari bunyesinde topladiklarini ifade etti. Yakin bir zamanda bunu CBS Gayrimenkul Yatirim A.S.`ye donustureceklerini kaydeden Cavusoglu, `Yapacagimiz genel kurulda sirketin sermayesini yukseltecegiz ve 1999 yili icerisinde gayrimenkul yatirim ortakligi tebligine uygun biryapiya kavusturarak proje gelistirmeyi dusunuyoruz. Ancak henuz somut bir sey soz konusu degil` dedi. 1999 yilinda bir surci tamamlamayi planladiklarini belirten Cavusoglu, 1999 yili bitmeden gayrimenkul sirketini halka acacaklarini vurguladi. Boya sektorunde ozellikle 1998 yilinin ilk alti aylik doneminde boya ureticilerine gelen talepte ciddi bir dusus olmasinin temelinde hukumetin anti enflasyonist politikalarinda israrli ve inandirici tavri oldugunu belirten Cavusoglu, bu nedenle piyasalarin stoktan kacma egilimine girdigini ifade etti.
Printas ortakligi neden sona erdi?
Temmuz ayi sonunda ortaklik icin anlasan ancak Rusya`da yasanan krizin IMKB`ye yansimasi sonucu, piyasada degisen fiyat dengesi CBS Printas`in alman MHM Holding`le yapacagi ortakligi geciktirdi. Alman firmayla iyi bir anlasma saglamistik, ancak IMKB`de meydana gelen dusus sonrasi olusan fiyatla anlasma fiyati arasinda ucurum dogdu. Dolayisiyla yabanci firma uzerinde rahatsizlik yaratti. Bunun yaninda, MHM`in fiyat uzerinde tekrar konusma talebini prensip olarak kabul ettik. Ancak tum dunya borsalarinin toparlanmasina ragmen IMKB`de beklenen duzelme yasanmadi. Bu nedenle, biz fiyatta tekrar revizyon yapmaya mecbur kaldik. Ilk basta hisselerin yuzde 15`i icin 3 milyon marka anlasmistik. Ancak aralik ayi basinda bu fiyati 2 milyon 250 bin marka indirdik. Alman MHM Holding bir muddet bekledikten sonra bu fiyati kabul etti. Ama daha sonra IMKB`de fiyatlarin daha fazla dusmesi, genel ekonominin ve Turk bankaciliginin disaridan gorunumunun kotu olmasi gibi nedenler her seferinde bu firmanin baska seyler istemesine neden oldu. Bu istekler bizim acimizdan fizibil olmaktan cikti. Soz konusu firmanin Turk ekonomisindeki genel endiselerinden dolayi temkinli yaklasimlarla sureyi uzatmasi, bizim yapilacak ortakliga bagli olarak hazirladigimiz planlari aksatti. Dolayisiyla karsilikli beklentilerden uzaklasma yasandi. Cunku parayi aldiktan sonra isbitmiyor. Ondan sonra uzun yillar birlikte calisacagiz. Yapilacak ortaklikta sorunun cikacagi bastan belli oldu. Sonunda biz de daha fazla sart istemiyoruz dedik ve ortaklik gorusmelerini bitirdik. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.014 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.