Carsi Magaza Buyume Hamlesini Surdurecek.

17.03.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Gecen yilinikinci yarisindan itibaren uluslararasi piyasalarda baslayan ve ic piyasayi etkileyen global krizin, perakende piyasasinda bir talep daralmasina yol actigini belirten Genel Mudur Selim Yekta Isik, bu gelisme dogrultusunda sirket satislarinin olumsuz etkilendigini ve karliligin beklentinin altinda gerceklestigini vurguladi. Isik, 1999 yilinda buyume hamlesini Ankara ve Izmir`deki yatirim firsatlarini degerlendirerek, yilin ikinci yarisindan itibaren surdurmeyi planladiklarini soyledi. Bu yil sonunda 200 milyon dolar ciro hedeflediklerini belirten Selim Yekta Isik, 35 bin metrekare satis alani, 12.5 milyon adet urun ve 6 bin dolar/metrekare satis verimliligi planladiklarini kaydetti. Mevcut magazalarda yuzde 3 reel buyume ongorduklerini soyleyen Isik, bu yil acacaklari yeni magazalarda 65 milyon dolar ek satis planladiklarini ifade etti. Gecen yil 10.5 milyon dolar tutarinda sabit yatirimla dort yeni magaza actiklarini hatirlatan Isik, bu yatirimlarla satis alanlarini yuzde 70 oraninda buyuttuklerini vurguladi. 10 milyon adet urun satisi ve bir onceki yila gore yuzde 107 artisla 41 trilyon lira seviyesinde ciro elde ettiklerini kaydeden Isik, sirket karinin 652 milyar lira olarak gerceklestigini belirtti. Isik, uluslararasi perakendecilik know-how ile gelistirdikleri cagdas magazacilik konseptinin uygulandigi dort yeni magazanin gecen yil 8.5 trilyon liralik ek satis ile pazar payinin artmasinda etkili olduguna dikkat cekti. Magaza yatirimlarinin yani sira, operasyonel etkinligi saglayacak bir dizi projenin gecen yil hayata gecirildigini kaydeden isik, ozel marka stratejisi cercevesinde Cotton bar markasini alarak karli ve yeni bir musteri segmentine ulastiklarini vurguladi. bu yil izleyecekleri stratejiler dogrultusunda urun ve hizmeti farklilastirarak gelismis pazarlama tekniklerinden yararlanacaklarini belirten Isik, buyuk gida perakendecileri ile ortak projeler gelistirerek yuksek tempolu bir satis hedeflediklerini kaydetti. Gecen yil sonu itibariyle 750 bin adede ulasan carsi kredi kartini, 1.4 milyonluk advantage sistemine actiklarini belirten Isik, kredi kartinin satisin en onemli araci olma ozelligini surdurdugune dikkat cekti. urunlerdeki optimizasyonun ve 16 bin metrekarelik yeni dagitim merkeziyle saglanacak lojistik verimliligin satis karliligina olumlu yansiyacagini belirten Isik, `Ozellikle yeni magazalarimizla ulasacagimiz satis hacminin, isletme giderleri uzerindeki olumlu etkilerini gelistirerek kalici kilmayi hedefliyoruz` dedi. Son gunlerde artan teror olaylarina karsi bircok alisveris merkezinde oldugu gibi Carsi magazalarinda da siki guvenlik tedbirleri alindi. Sirket Genel Muduru Yekta Selim Isik, magazalarinda guvenligin hep soz konusu oldugunu ancak yasanan olaylardan dolayi guvenlik onlelerinin cok daha fazla artirildigina dikkat cekti. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.002 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.