Çapan Damgası

19.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Bir dönem Sabancı ve İş Bankası`nın alacağı ileri sürülen gazeteyi şimdi Çapan`ın aldığı iddia ediliyor.


Bir ara satıldı satılmadı söylentileri yaygınlaşan Cumhuriyet, şimdilerde de başka söylentiler dolaşıyor. Zira, çıkan haberler üzerine İş Bankası Genel Müdür Ersin Özince`nin Cumhuriyet`i almayacaklarını açıklaması, Şevket Sabancı`nın da Sabancı Holding`le ilgisi olmayan bir yapı oluşturarak görüşmeleri sürdüğünü kabul etmesinin ardından derin bir sessizlik yaşanmıştı. Ancak, gecen cuma gazetenin Genel Yayın Koordinatörü Hikmet Çetinkaya`nın Yol Ayrımı... başlıklı yazısı acaba, gazetede birşeyler mi oluyor sorusunu yeniden gündeme getirdi. Zira, Cumhuriyet`i Sabancı`nın alacağı sıralar görüştüğümüz Çetinkaya, Onlar gelirse ben giderem diyerek tavrını oldukça net bir biçimde ortaya koymuştu. Söz konusu yazı, Cumuhuriyet gazetesi el değiştirdi mi kuşkalarını doğurdu. Buna bir de çalışanlarının iki aydır maaşlarını tam ve düzenli aldıkları bilgisi eklenince kuşkular iyice arttı.


Ancak, söylentilere bakılırsa gazetede olanlar beklendiği gibi değil. Bir yandan Çetinkaya, yazdığı romantik yazıya karşın hiçbir şey olmamış gibi gazeteye gelmeye devam ederken bir yandan da gazetenin Sabancı ile değil başka güç odakları ile işbirliği içine girdiği söylentileri dillenmeye başladı.


ÇAPAN DEVRİ;

Bu söylentilere göre artık gazetede Çapan devri yaşanıyor. Kastedilen, daha önce da gazetenin başı işbirlikleri yaptığı, gazetenin basıldığı matbaanın denetiminde olduğu Gürbüz Çapan. Çapan`ın, kardeşinin de yönetimde yer aldığı yeni bir holding kurduğu ve gazetenin yüzde 20`sine sahip olduğu, gelişmeler doğrultusunda yeni bir icra kurulu oluşturulduğu ve kurulda da Çetinkaya`ya yer verilmediği ileri sürülüyor. Çetinkaya`nın da Çapan`dan rahatsız olduğu kadar bu kurula alınmayışına razı gelmediği ve bu nedenle 34 yılını geçirdiği gazeteden ayrılma noktasına geldiği söyleniyor. Öte yandan çalışanların, Çapan`la yapılan işbirliğine zemin hazırladığı ve ilişkileri sürdürdüğü için Atilla Coşkun ve İlhan Selçuk`un gazete içinde hoş karşılamadığı ama gelen para ile maaşlarını düzenli almaya başlamalarından da memnunluk duydukları anlatılıyor. Çalışanlar açısından maaşların düzenli ödenmesinin yanında sevindirici bir gelişmenin daha yaşandığı belirtiliyor. Bu gelişme, daha önce yetkisi düşme aşamasına gelen sendikanın, toplu sözleşme imzaladığı ve böylece gazete yönetimi tarafından yeniden tanınması olarak özetleniyor. (YENİ BİNYIL)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.