CANNES’DA ŞEHİR ŞOV

10.03.2015 - 09:19 | Son Güncelleme :
CANNES’DA ŞEHİR ŞOV | Genel Haberler

Türkiye, 10-13 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenecek MIPIM’e damga vurmaya hazırlanıyor. Global yatırımcıların buluşma noktası olan fuarda bu yıl ‘İstanbul çadırı’ kurulacak, kentin maketi sergilenecek

(ilandır)

Uluslararası katılımcıların İstanbul’u görebilecekleri 96 metrekarelik dev kent maketinde her saat başında İstanbul’un seslerini, tarihini yansıtan şovlar yapılacak. Geçmiş yıllarda gayrimenkul projeleri segilenen fuarda bu yıl şehirler ön plana çıkacak. Yabancı yatırımcılara İstanbul’un yanı sıra Antalya, Ankara ve Balıkesir de tanıtılacak.  Fuar alanında sergilenen maketler ve düzenlenen panellerle Türkiye’ye yatımın avantajları anlatılacak. Bu yıl 20 bin ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşen Resmi MIPIM Açılış Kokteyli’nin ev sahibi İstanbul Ticaret Odası ve Beyoğlu Belediyesi olacak. Kokteylde uluslararası yatırımcıya Türk tatları ve kültürüyle İstanbul anlatılacak.

Haberin Devamı

ANT YAPI: ÜMRANİYE’DE GERİ SAYIM

Ant Yapı’nın İstanbul Ümraniye’de inşa ettiği 42 katlı ‘Antasya Residence’ projesinin inşasında 42’inci kata ulaşıldı. 617 bağımsız birimden oluşan projede teslimlerin Ekim 2015’de yapılması planlanıyor. 

Antasya Residence, İstanbul’da, TEM Ümraniye kavşağında yer alıyor.  1. ve 2. köprü bağlantı yollarına yakın bir mesafede konumlanan projede teslimlerin Ekim 2015’de yapılması planlanıyor. Antasya Residence; Akasya Yapı’nın yaklaşık 50 dönüm arsası üzerinde geliştirdiği konut, ofis ve alışveriş merkezinden oluşan karma projenin konut bloğu olarak ortaya çıkıyor. Bu karma yapı içerisinde 42 kat ve 617 bağımsız bölümden oluşan konut bloğunda, standart kat planlarındaki 1+1 ve 2+1 dairelerin yanı sıra birleştirme imkanı sunan modüler sistem sayesinde daha büyük konut alternatifleri elde etmek de mümkün. Projede Üst kattaki daireler, Avrupa yakası silueti ve orman manzarasına hakim olmasıyla öne çıkıyor. Antasya Residence projesi yüzde 1 KDV avantajına da sahip. Banka kredisi kullanmadan doğrudan Ant Yapı’ya borçlanmak isteyenler, yüzde 25’i peşin ödedikten sonra kalanı 2016 sonuna kadar vadelendirilebiliyor. Daha uzun vade seçenekleri için anlaşmalı bankalardan Ant Yapı garantörlüğü ile 120 aya kadar taksit seçeneklerinden yararlanmak da mümkün.

Haberin Devamı

Yüzde 65’ini Sattı

Ant Yapı’nın genel merkez olarak Ümraniye’yi seçmiş olmasının tesadüf olmadığını belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, “Asya yakasında, her iki köprüye açılan yolların kavuştuğu noktada, orman yeşilliği ve temiz havası içinde, Marmaray ve metro gibi ulaşım olanaklarının tam kalbinde, yenilikçi inşaat tekniklerine, üstün mimari ve inşaat kalitesine sahip yapıları ve AVM’leriyle Ümraniye, tam da Ant Yapı’nın “yapılmazı yapmak” felsefesiyle uyum içinde bir bölge” dedi. Bölgede daha önce Antrium adında bir konut projesi daha geliştirdiklerini belirten Okay,  Antasya projelerinde, maksimum sosyal olanaklarıyla akıllı bina konseptini birleştirdiklerini söyledi.  Projenin konut, AVM ve ofis bloklarını içeren bir kompleks içerisinde bulunmasının avantaj sağladığını belirten Okay, bugüne kadar yüzde 65’e varan oranda bir satış yaptıklarını kaydetti. 

CENNET KORU: 2 MİLYAR LİRA YATIRIM YOLDA

Keleşoğlu İnşaat yeni gayrimenkul yatırımları için düğmeye bastı. İstanbul’da yatırım değeri 2 milyar lirayı bulan 3 proje planladıklarını belirten Keleşoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Keleş ve Dursun Keleş, İstanbul Küçükçekmece’deki CennetKoru konut projelerinde inşaatın yüzde 45’ini tamamladıklarını söyledi.

İstanbul Küçükçekmece’de hayata geçen CennetKoru konut projesinde inşaatın yüzde 45’ini tamamlayan Keleşoğlu İnşaat yeni gayrimenkul projeleri için çalışmalara başladı. Keleşoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Keleş ve Dursun Keleş, yıl içinde yatırım değeri 2 milyar lirayı bulan 3 proje planladıklarını söyledi. İstanbul Küçükçekmece’deki CennetKoru projesinde 408 konut ve 25 mağazaya yer verildiğini belirten Fuat Keleş, “Mayıs 2016’da tamamlanacak projede mağazalar da satışa sunuldu. Proje tamamlanınca 1500 kişiye ev sahipliği yapacak” dedi.

Haberin Devamı

Yabancıya Satış Artacak

Kentsel dönüşümün en çok tartışıldığı Kadıköy ilçesine bağlı Fikirtepe bölgesinde kentsel dönüşüm planladıklarını belirten Dursun Keleş, ”Fikirtepe de kentsel dönüşüm projesi olarak 2 projeye başlamak üzereyiz. Bunlardan biri de otel olacak. 2015 yılında Keleşoğlu Grubu olarak kentsel dönüşüm projelerinin toplam yatırımlarımız içinde yüzde 30 yer tutacağını şimdiden hedeflerimize koyduk” dedi. Mevcut konut projelerinde yabancıya satış oranlarının yüzde 10-15 olduğunu belirten Dursun Keleş, 2015 yılında bu oranı yüzde 25’e çıkarmayı planladıklarını dile getirdi.

Lokomotif Sektör

İnşaat sektörünün, 2012 yılındaki durgunluğun ardından  2013 yılının ilk çeyreğinde yeniden atağa kalktığını belirten Fuat Keleş, “Sektör 2013 yılının başından itibaren hızla toparlanmış ve yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde Türkiye ortalamasının üzerinde büyüdü. 2013 yılı dördüncü çeyreğinde inşaat sektörü yüzde 6.2 oranında büyürken yıllık büyüme oranı yüzde 7.1 oldu. Sektör birinci çeyrekte yüzde 5.8, ikinci çeyrekte yüzde 7.6, üçüncü çeyrekte yüzde 8.6 oranında büyüdü.2014 yılında da aynı oranda büyüme devam etti. İngiltere’de yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, ortalama yeni bir evde 150 farklı meslek kolunu ilgilendiren 23 bin parça bulunuyor. Hiçbir ekonomik faaliyetin bu kadar çok doğrudan ya da dolaylı etki doğurma gücü olmadığı dikkate alındığında sektörün lokomotif gücünün, gelişmekte olan ülkeler için vazgeçilemez değeri daha açık olarak ortaya çıkıyor” dedi. 2015 yılının ilk yarı döneminde seçimler nedeniyle durgunluk yaşanabileceğini belirten Dursun Keleş,  yılı yüzde 4-6  büyüme ile kapatmayı beklediklerini dile getirdi. Keleş,  önümüzdeki dönem markalı ve geçmişi köklü şirketlerin ön plana çıkacağını kaydetti.

DKY İNŞAAT: 2 YILDA 3 BİN KONUT ÜRETECEK

Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen gayrimenkul fuarı MIPIM’e katılan DKY İnşaat, yeni projeleri ilk kez uluslararası yatırımcılara tanıtacak.  DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, iki yılda 3 milyar lira yatırımla 3 bin konut inşa edeceklerini açıkladı.

İbrahim Dumankaya Holding çatısı altıda faaliyetlerine devam eden DKY İnşaat, Fransa’nın Cannes kentinde 10-13 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen MIPIM fuarında, Kartal projesini ilk defa görücüye çıkaracak. Şirket, İstanbul’un hızla gelişen lokasyonu Kartal’da gerçekleştirdiği ‘DKY Kartal’ projesini Avrupalı yatırımcıların beğenisine sunacak. DKY İnşaat ayrıca, Kağıthane, Çeliktepe, Göztepe, Sultanbeyli, Kadıköy, Maltepe gibi  bölgelerde gerçekleştireceği konut ve ofis projeleri ile ilgileri yatırımcılarla paylaşacak. DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya,  DKY Kartal projesi ile birlikte iki yılda 7 proje hayata geçireceklerini belirterek, 3 bin konut ve 3 milyar TL yatırım yapacaklarını ifade etti.

Türkiye Tanıtılacak

MIPIM’in, uluslararası yatırımcılar, geliştiriciler, şehir planlamacıları, mimarlar, belediyeler, otel zincirlerini bir araya getiren en önemli fuar olduğunu söyleyen Ali Dumankaya, “Sektörün dünyadaki en büyük paydaşlarıyla burada yer almak, Türk gayrimenkul sektörünün tanıtımı açısından çok değerli” dedi. Mütekabiliyet yasasıyla beraber yabancı yatırımcıların, Türkiye konut piyasasına olan ilgisinin arttığını vurgulayan Ali Dumankaya, dünya gayrimenkul sektörünün kalbinin attığı fuarda yer alarak hem DKY İnşaat hem de Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Kartal’ı Fransa’ya Taşıyacak

Projelerini Avrupalı ve bütün dünyadan gelen alıcılara ulaştıracaklarını belirten Dumankaya, “Türkiye’de emlak sahibi olmak isteyen bütün yatırımcılara, firmalara ve bireylere İbrahim Dumankaya Holding’in 53 yıllık geçmişinden gelen gücünü anlatıp var olan ve planlanan projelerinin tanıtımlarını yapacağız. Sağlam bir network oluşturup hem var olan projemiz Lokum Evler ve kısa sürede lansmana çıkacak olan DKY Kartal hem de sene içinde lansmanları planlanan projelerimizi katılımcılara sunacağız” dedi. Kartal’da Adalar manzarası ile yükselecek projeleri hakkında bilgi veren Dumankaya şunları söyledi: “Projemiz 22 bin metrekarelik arazi üzerinde 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 tip 327 adet konuttan oluşacak. Her dairesinin Adalar manzarasına sahip olacağı proje Kartal Metro istasyonuna 250 metre mesafede konumlanıyor. Lokasyon avantajının yanı sıra sosyal tesisleri, geniş peyzaj alanları sunan DKY Kartal’da, Metro Cash & Carry mağazası da yer alacak. Mart ayında lansmana çıkacak projenin 2017 yılında tamamlanması hedefleniyor.”

Kentsel Dönüşüme Odaklanacak

Avrupa Yakası’nda ise Kağıthane bölgesinde 2 ayrı kentsel dönüşüm projesi yapacaklarını söyleyen Ali Dumankaya, “Kağıthane Beşler Sucuk Fabrikasının yerinde yapılacak olan projede yaklaşık 200 konut ve mağazalar bulunacak. Kağıthane-Çeliktepe’de yapılacak projede ise yaklaşık 100 konut ve mağazalar yer alacak. DKY İnşaat’ın Sultanbeyli’nin kalbinde ana caddesi olan  Fatih Caddesi’nde gerçekleştireceği konut mağazalar ve ofislerden oluşan projesinin ise konsept çalışmaları devam  ediyor. Projede 250 adet ticari alan ve 250 civarı konut ve ofis bulunması planlanıyor” dedi. Bir diğer kentsel dönüşüm çalışmasının ise Ataşehir Yenisahra bölgesinde  ‘Yeniden Yenisahra’ temasıyla hayata geçeceğini belirten Ali Dumankaya,  3 etap halinde tamamlanacak projenin 1. etabında  yaklaşık 1000 adet konut yer alacağını söyledi. 2015 yılı içerisinde Göztepe’de Ofis Park projesi de inşa edeceklerini belirten Dumankaya,  E-5 Göztepe kavşağında yer alan projede yaklaşık 200 adet ofis ve mağazalar yer alacağını kaydetti.  DKY İnşaat, Maltepe’de ‘Yeniden Maltepe’ markasıyla yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları bünyesinde Tekel Evlerini dönüştürüyor. Projede satışa sunulacak 350 adet civarı konut yer alacak. DKY İnşaat’ın, Metropolist Yapı ortaklığıyla 2014 yılında inşasına başladığı, Lokum Evler projesi ise 15 ile 19 katlı 7 bloktan oluşuyor.

EMLAK KONUT: İSTANBUL İLÇELERİNİ ANLATACAK

10-13 Mart’ta Fransa Cannes’da düzenlenecek gayrimenkul fuarı MIPIM için geri sayım başladı. Fuarda İstanbul’un gelişen bölgelerini tanıtacaklarını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Başakşehir- Kayabaş, Batı Ataşehir bölgeleri ve İstanbul Finans Merkezi alanını yabancı yatırımcılara tanıtacaklarını söyledi. 

Gayrimenkul sektörünün önde gelen oyuncularını buluşturan ve 4 gün süren fuar Mipim’de Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) da yerini alacak. Fuara, Emlak Konut GYO olarak herhangi bir proje ile katılmadıklarını, projeden ziyade daha makro bir yaklaşım sergilemek hedefiyle yola çıktıklarını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum,  projelerin bulunduğu bölgeleri ön plana çıkartacaklarını dile getirdi. İstanbul Avrupa yakasında Yenişehir bölgesinin çekirdeğini oluşturan Başakşehir-Kayabaşı bölgesini yabancı yatırımcılara anlatacaklarını söyleyen Kurum,  “Fuarda tanıtacağımız ikinci bölge şirketimizin uzun yıllardır gelişiminde büyük emeğinin geçtiği ve birçok başarılı gelir paylaşımı projemizi tamamladığımız Batı Ataşehir bölgesi. Bunlara ek ve üçüncü olarak ise, özellikle hükümetimizin de kuruluşunda büyük destek verdiği ve bizzat şirketimizin de koordinasyonunda iştirak ettiği “İstanbul Finans Merkezi”. Bu üç alanı da özel olarak hazırlattığımız ölçeklendirilmiş model maketlerimizle tanıtacağız” dedi. Emlak Konut tarafından hayata geçen projelerin bulunduğu mahalle ve ilçeye de katkı sağladığını söyleyen Kurum, buna en iyi örneğin Ataşehir ve Başakşehir olduğunu söyledi. Kurum, bir bölgenin gelişimine ve tanıtımına öncelik verilmesinin o bölgede bulunan projelerin imajını da kuvvetlendirdiğini belirtti.

KUZU GRUP: ORTADOĞU’DAN SONRA SIRA AVRUPA’DA 

İstanbul Ataköy’de hayata geçecek konut projesi ‘Sea Pearl’,  Dubai’de düzenlenen gayrimenkul fuarı Cityscape Global’den sonra şimdi de MIPIM’de görücüye çıkıyor.  Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu , Fransa’daki fuarda yabancı yatırımcılardan önemli oranda ön talep beklediklerini söyledi. 

Kuzu Grup tarafından İstanbul Ataköy’de inşa edilecek deniz incisi anlamına gelen Sea Pearl gayrimenkul projesi Ortadoğu’dan sonra Avrupa’da vitrine çıkacak. Dubai’de düzenlenen gayrimenkul fuarı Cityscape Global’den sonra şimdi de Fransa’daki MIPIM’de yer alacaklarını söyleyen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Avrupa yakasının en gözde yerleşim merkezlerinden Ataköy’ün sahilinde yer alan ve yaklaşık 2 milyar 700 milyon dolar yatırım değeriyle hayata geçirdiğimiz Sea Pearl projemiz,  fuara katılacak yabancı yatırımcı ve gayrimenkul devlerinin dikkatini çekecek. Bulunduğu konum ve sunduğu ayrıcalıklar sebebiyle İstanbul’un imajını yükseltmeye katkı sağlayan Sea Pearl, diğer mega projeler ile beraber İTO çadırında ayrı standa sahip olabilen tek konut projesi. Sadece deniz manzarası değil denizle iç içe yaşam fırsatı da sunan dev proje Sea Pearl’ün Ortadoğu’dan sonra Avrupalıları da konumu ve ihtişamıyla kendisine hayran bırakacağına eminiz” diye konuştu.

‘Ön Talep Bekliyoruz’

Özen Kuzu, MIPIM 2015 fuarının Türkiye’nin gelişen gayrimenkul pazarını tanıtmak ve İstanbul’un imajını yükseltmek için önemli bir organizasyon olduğunu dile getirdi. Fuar aracılığıyla Sea Pearl projesini yabancı yatırımcılarla buluşturacaklarını  Kuzu, “Sea Pearl’ün uluslararası platformlarda sergilenecek olması bizler için gurur verici bir tablo. İnşaatına ve satışına tüm hızıyla devam ettiğimiz Sea Pearl için yabancı yatırımcılardan önemli ölçüde ön talep toplayacağımızı düşünüyoruz” dedi. 

Uluslararası Yatırımcıyla Buluşma Sağlayacak

Özen Kuzu, bu yıl Fransa Cannes’da 26’ncı kez kapılarını aralayacak olan ve inşaat firmalarının yanı sıra, İstanbul, Ankara, Antalya, Balıkesir şehirleri ile Beyoğlu Belediyesi başta olmak üzere pek çok ilçeye ev sahipliği yapacak fuarla ilgili; “MIPIM Fuarı, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da uluslararası yatırımcılarla bağlantı kurmak için doğru bir zemin olacak. Ülkemiz bulunduğu konum ve sunduğu fırsatlar ile bu yıl da yabancı yatırımcıların ilgisini çekecek. Türk inşaat ve yapı sektörüne katkı sunan fuarlarda, sektörün global anlamdaki dev oyuncularıyla bir araya gelmenin ve projelerimiz üzerinden bilgi vermenin olumlu sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz” diye konuştu.

VADİSTANBUL: YATIRIM FONLARIYLA CANNES’DA BULUŞACAK 

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olarak nitelendirilen MIPIM Fuarı, Fransa’nın Cannes kentinde 10 - 13 Mart 2015 tarihlerinde kapılarını açıyor. İstanbul Ticaret Odası’nın destekleriyle oluşturulan Türkiye çadırında, ‘Vadistanbul’ gayrimenkul projesi de yerini alıyor. Şirket yetkilileri fuarda yabancı yatırım fonları ile birebir görüşmeler gerçekleştireceklerini söyledi. 

BU yıl 26’ncısı düzenlenen MIPIM Fuarı, dünyanın birçok noktasından gayrimenkul projelerini yatırımcılarla buluşturmaya devam ediyor. Artaş Grubu, Aydınlı Grup ve Invest İnşaat’ın ortak girişimi ile hayata geçirilen, 1.1 milyar dolarlık Vadistanbul projesi MIPIM fuarında bu yıl da yerini alacak. Şirket yetkililer fuarda, yabancı yatırım fonları ile de birebir görüşmeler gerçekleştireceklerini söyledi.  424 bin metrekare alan üzerinde geliştirilen Vadistanbul’un ofis, alışveriş caddesi, AVM ve otelden oluşacak “Bulvar” etabı uluslararası arenada sergilenecek.

2 Bin 500 Konut Var

İstanbul’un yeni iş ve yaşam merkezi olarak konumlandırılan Vadistanbul Bulvar, uluslararası alanda faaliyet gösteren global çaplı firmaların, Türkiye ve bölge merkezlerini taşıdığı bir nokta olarak öne çıkıyor. İstanbul’un kuzeyindeki Belgrad Ormanı’yla, şehrin merkezi olarak nitelendirilen Maslak’ı birleştiren Vadistanbul, Türkiye’nin ödüllü mimarlık ofisi İki Design ile Amerika’nın dünyaca ünlü projelerine imza atmış SOM Architecture tarafından tasarlandı. Birçok global ölçekli firmanın yatırımlarını yönlendirdiği bir proje olan Vadistanbul Bulvar, 1 milyon 320 bin metrekarelik inşaat alanına sahip.  Vadistanbul’da; 2 bin 500 konut, 100 bin metrekarelik alışveriş merkezi, ve 760 metre uzunluğundaki cadde üzerinde yer alan cadde mağazaları, restoranlar, 300 bin metrekare ofis alanı ile 32 bin metrekare toplam alana sahip 5 yıldızlı otel bulunuyor. Vadistanbul dahilinde özel metro yapılacak.  Vadistanbul ortaklığı tarafından projeye özel olarak inşa edilecek olan havaray, şehrin metro ağına bağlanacak. İnşa çalışmalarının hızla devam ettiği Vadistanbul’un Bulvar etabının Haziran 2016’da tamamlanması hedefleniyor. 

Şehir ve Ülkeler İçin de Önemli

Fransa’da gerçekleşecek fuara 2013 yılında da katıldıklarını belirten Vadistanbul İcra Kurulu Üyesi Alpay Çepni, “MIPIM gayrimenkul alanında ilk uluslararası marka değerine sahip bir tanıtım mecrası olarak sektörün yıllardır ana vitrini olma özelliğini taşıyor. Bilgi ve birikiminin yüksekliği dolayısı ile organizasyon hala dünya çapındaki önemini koruyabiliyor. Her ne kadar körfez sermayesi bugün dünyada önemli bir gayrimenkul yatırımcısı olarak karşımıza çıksa da onların paralarını da yöneten dünya çapındaki yatırım fonları bütün projeleri burada analiz ediyor. Bu bakımdan dünya arenasında boy göstermek istiyorsanız MIPIM’i göz ardı etmeniz mümkün değil. Bu sadece firmalar için değil şehirler ve ülkeler için de uluslararası vizyonlarını ortaya koymak için en önemli mecra” dedi.

MIPIM HAKKINDA KISA KISA
-    Fuar alanı büyüklüğü: 19 bin 400 metrekare
-    Fuara beklenen ziyaretçi: 21 bin
-    Türk firmaların olacağı alan: 1200 metrekare
-    Fuara beklenen üst düzey yönetici: 3200
-    Fuara beklenen yatırımcı sayısı: 4500
-    Fuara beklenen proje geliştirici: 3700
-    Fuara beklenen mimar sayısı: 1600
-    Fuara beklenen siyasi lider: 370
-    Katılımcı ülke sayısı: 93


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.