Çağlayan: Yolsuzluk Yapan Siyasetçiler Ortaya Çıkarılsın

30.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, sürdürülen operasyonların yalnızca işadamlarıyla sınırlı tutulmasını isteyerek, olaylara göz yuman siyasetçi ve bürokratların tek tek ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Çağlayan, ASO Meclus Toplantısı`nda yaptığı konuşmada, son günlerde televizyon ekranlarında yer alan elleri kelepçeli insanlardan rahatsız olduklarını belirterek, Ancak bazılarını görünce `alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste` sözü insanın aklına geliyor. Zannediyorum ki, bu ibret tablosunu görenler bu tür girişimleri akıllarından bile geçirmeyeceklerdir` dedi. Olayların mağazin ve polisiye boyutunun bir kenara bırakılmasını, sapla samanın birbirinden ayrılmasını isteyen Çağlayan, şöyle devam etti:

Sürdürülen operasyonların sadece işadamları ile sınırlı tutulması son derece rahatsız edicidir. Ülkemizde yolsuzluklar, politikacı-bürokrat ve sözde işadamı üçgeninde gerçekleşir. Bu nedenle yolsuzluklarla mücadele, bu üç sacayağında sürdürülmelidir. Bu sergilenen oyunun tek perdelik değil, üç perdelik olmasını istiyoruz. Bilmeliyiz ki çıbana şu anda sadece iğne batırılmıştır. Çıban delinmeden, neşter vurulmadan, bu pislikten kurtulamayız. Eğer yarayı tedavi etmek, ağrıyı azaltmak istiyorsak, başlayan operosyanlara sonuna kadar devam etmeliyiz. Üç bacaklı sehpayı dengede tutmak için bu olayları tezgahlayan sözde işadamı, onlara peşkeş çeken, yol gösteren, göz yuman siyasetçi ve bürokratları ortaya çıkarmalıyız.

Operasyonların sistemin en zayıf, en küçük bankalarına yapıldığını kaydeden Çağlayan, gidilecek son noktaya kadar devam edilmesini istedi. Çağlayan, Aksi halde bunca emek boşa gider. Çıban da yerini kansere terkeder dedi.

Benzer çalkantılar yine yaşanır

Çağlayan, son günlerde mali piyasalarda yaşanan olayların ekonomidekidengelerin ne kadar hassas olduğunu gözler önüne serdiğini ifade ederek, ithalat ve iç talepteki artışın hızla devam etmesi, ihracatta yaşanan olumsuz gelişmeler ile enflasyon hedefinden sapmanın 10 puanın üzerinde olacağı yönündeki beklentilerin spekülasyonlara ortam oluşturduğunu söyledi. Piyasalarda yaşanan çalkantıları yalnızca birkaç `vicdansız spekülatörün manipülasyonuna bağlamanın yanlış olduğunu vurgulayan Çağlayan, yapısal reformlar konusundaki kararlılığın biran önce sergilenmemesi durumunda gelecek günlerde de benzer çalkantılar yaşanacağını öne sürdü.

Ekonomik suça ekonomik ceza

Operasyonların ekonomik suca, ekonomik cezayı gündeme getirdiğini belirten Çağlayan, şöyle devam etti:

Rüşvet yiyen bir bürokratı, bir siyasetçiyi veya devleti soyan birini, baklava çalan çocuktan farklı kılan kravatından başka nedir? Bu yapılanları ekonomik suç olarak değerlendirip, ekonomik ceza verelim demek; bir tepki baklava çalan çocuğu, bir tepki hatta faiziyle birlikte iki tepsi baklavayı geri getirdiğinde hapisten çıkaralım demek olmaz mı? Biz, ülkemizde hukukun üstünlüğünü savunmak, kuraldışı davranışların ağır bir biçimde cezalandırılmasını istemek zorundayız. Bu ülkede dürüst insanların, sanayicilerin, işadamlarının dürüst oldukları için zarar gördükleri dönemi artık kapatmalıyız. (ANKA)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
996 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.