Bu Sefer Satilacak Cikisi.

10.03.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Ozellestirme calismalarininhizlanmasi kamu kagitlarini hareketlendirince, borsa 3.500 puani asti. IMKB-100 endeksi yuzde 1.27 yukselerek 3.514 puana cikti. Islme hacmi 97.3 trilyonla cuma gununun yuzde 23.5 uzerine cikti. Gun icerisinde 3.545 puana kadar yukselen borsa bu seviyeden gelen kar realizasyonlariyla gunu 3.514`den kapatti. Yukselise ragmen satislar da goze carpti. Yarin toplanacak olan Ozellestirme Yuksek Kurulu`nda ozellestirme takviminin aciklanacak olmasi kamu kagitlarini hareketlendirdi. Petrol Ofisi ve Tupras`da baslayan hareket genele yayildi. 3.469 acilan endeks seans icinde 3.454 puana kadar cikdiktan sonra 3.536`dan kapandi. Ikinci seansta kamu kagitlari kismen durulurken, Cukurova Elektrik ve Dogan Holding hareketlendi. Ancak endeksin 3.550 seviyelerindeki guclu direnci borsanin daha fazla yukselmesini engelledi. Bu seyir icinde endeks gunu 3.514 puandan kapatti. Uzun zamandir beklenti yaratamayan piyasa dun carsamba gunku OYK toplantisina oynadi. 97.3 trilyon olan toplam islem hacminin yuzde 22`si kamuda gerceklesti. Nisanda satisa cikacak olan Petrol Ofisi dun hareketliydiyse de cuma gunku fiyati ile ayni seviyeden kapatti. Hissenin 6.5 trilyon lirayla toplam hacmindeki payi yuzde 6.69 oldu. Petrol Ofisi`nin fiyatinin degismemesi sirket hisselerinin 5 gunde yuzde 25.53 prim yapmasina baglandi. Sirketin ozellestirme fiyatina ilsikin spekulasyonlar da yapiliyor. Ongorulen fiyatin uzerine ciktigi icin hisseye dun satislar geldi. Borsacilar OYK toplantisinda cikacak kararlara ve aciklanacak ozellestirme takvimine baksalar da bu konudaki iyimserlik Petrol Ofisi ve Is Bankasi`nin ilk etapta satilmasi konusundaki kararliliktan kaynaklaniyor. Vergi tasarisinin sonraki donemde borsada yonu belirleyecegi belirtiliyor. Eger fonlarin vergi muafiyeti surerse halen beklemede olan fonlarin yaratacagi talebin piyasanin seyrini degistirebilecegi yorumunda bulunuluyor. (LIBERAL BAKIS)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.005 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
998 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.