Borsayi Bankalar Patlatti.

07.04.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Piyasalarda, ozellikleborsada bahar havasi devam ediyor. Faizlerde nakit sikisikligina bagli olarak bir iki puanlik artis yasandi. Borsada ise uzun tatil sonrasinda baslayan tirmanis dun de devam etti ve yeni bir rekora ulasildi. Borsa endeksi, dun 190 puan daha artarak 4 bin 896 puandan kapanirken, 5 bin puan sinirina dayanmis oldu. Hisseler ortalama yuzde 4.05 oraninda prim yapti. Borsayi, onceki gun oldugu gibi dun de banka hisseleri yeni zirveye tasidi. Ozellikle Is Bankasi (C) ve Garanti Bankasi hisselerinde, biyikli yabancilarin yaptigi alimlarla, IMKB`de heyecan dalgasi yaratildi. Banka ve holding hisselerinin agirlikli oldugu mali endeks 6 bin 600 puani asarken, sanayi endeksi hala 3 bin 200`un altinda seyrediyor. Borsada yukselise oynayan spekulatorler de, banka hisselerinin yanisira endekste agirligi olan Petrol Ofisi ve Erdemir gibi hisselere de yuklenmeyi ihmal etmediler. Borsa sabah ilk dakikalardan itibaren onceki gunku yuksek kapanisin devami olarak, yine alimlarla acildi. 4 bin 729 puandan acilan endeks, ilk seans icinde alimlarla en yuksek 4 bin 907 puani gordu. Birinci seansi da 193 puanlik artisla 4 bin 899 puandan kapatti. Ilk seansta hisseler, ortalama yuzde 4.15 oraninda prim yapti. Ilk seansta endeksteki hizli artisa paralel olarak, islem hacmi de katlanarak 85.6 trilyon liraya ulasti. Ikinci seansin acilisinda gelen kar satislari ile endeks ilk seanstaki degerinin altina geriledi. Ozellikle banka hisselerindeki kar satislari ile endeks ikinci seansin ortalarina kadar ilk seansin altinda seyretti. Fakat kapanisa dogru, bu kez kamu hisselerinin onculuk ettigi alim dalgasi ile borsada tekrar yukselis basladi. Boylece borsa, gunu yeni rekoru olan 4 bin 896 puandan kapatti. Ikinci seansta, endeks en yuksek 4 bin 948 puani gordu. Ikinci seansta da islem hacmi 87.4 trilyon lira duzeyinde gerceklesti. Boylece gunluk islem hacmi, 173 trilyon (460 milyon dolar) lirayi buldu. Iyimser beklentilerle faizlerin yuzde 100`un altina inmesinin yanisira, siyasi cephede de, DSP-ANAP koalisyonuna buyuk bir cogunluk inanmis durumda. Olaganustu bir olumsuzluk yasanmazsa, banka ve kamu hisselerinin destegi ile IMKB bugun 5000 puani deneyebilir. Faiz cephesinde ise isler borsadaki kadar parlak degildi. merkez Bankasi verilerine gore piyasa dun 643 trilyon lira eksi rezervle acildi. Nakit sikisikligi nedeniyle gecelik oranlar 5-6 puan birden artarak yuzde 90`lara cikti. Merkez Bankasi`nin piyasayi yeterince fonlamamasi oranlarin yuksek seyrinde etkili oldu. Bono oranlari da, 1-2 puanartarak, yuzde 100 seviyesine cikti. Nakit sikisikligi nedeniyle bankalarin satisa gecmesi dovize olan talebi kiriyor. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.