Borsaya Fon Morali

16.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Fon`a devredilen bankaların taliplerinin artmasıyla bir ara 9 bin 854 puana kadar yükselen endeks yüzde 0.82 düşerek 9 bin 422 puandan günü tamamladı

Tasarruf Sigorta Mevduatı Fon`una devredilen bankalara gelen talepler piyasalarda moralleri düzeltti. Gecelik faizlerdeki düşüşün de etliki olduğu piyasalarda hem hafta sonu riskini almak istemeyen yatırımcılar hem de kâr realizasyonu yapmak isteyenler tarafından gerçekleştirilen satışlar, ikinci seansta bir ara 9 bin 854 puana kadar yükselen endeksi kapanışta 9 bin 422 puana düşürdü. Endeksin günlük değer kaybı ise 0.82 puandan gerçekleşti.

Endeksin kapanış değerinin 9 bin 400 desteğinde gerçekleşmesi borsacılar tarafından olumlu olarak yorumlandı. Borsanın 9 bin 400 desteğinde kapanması bu hafta 9 bin 850 direncinin tekrar denenebileceğini gösteriyor. Destek noktaları olarak 9 bin 400 ve 8 bin 800 seviyeleri görünüyor. 9 bin 850`de bulunan direnç seviyesi kırıldığı taktirde ise 10 bin 200 de başka bir direnç bulunuyor. Yılbaşına kadar ise 9 bin 850 direncinin aşılması zor bir ihtimal. Borsacılara göre faizlerdeki düşüşün önümüzdeki hafta da sürmesi durumunda 9 bin 400`ün üzeri denenecektir.

Bu hafta içerisinde takas avantajından yararlanmak isteyen yatırımcıların da alım yapmaları bekleniyor. Tatilden bir iş günü önce yapılan alımların ödemeleri tatilden sonra alınacağı için bu süre içerisinde para repoda değerlenebiliyor.

Bu da yatırımcıya hem hisse senedinde hem de repoda kalma imkanı sunuyor. Borsacılara göre takas avantajı kısa vadeden çok orta ve uzun vadede yatırım yapanlar için avantaj niteliği taşıyor.

Dün günlük işlem hacmi ise yüzde 25.46 artarak 436 trilyon 548 milyar liradan gerçekleşti. İMKB Ulusal-30 endeksi yüzde 1.13 kayıpla 11,925.59 oldu. Endeks hisseleri arasında en fazla değer kaybı yüzde 4.6 ile Vestel`de gerçekleşti.

Onu yüzde 3.77 ile Şişe Cam, yüzde 3.51 ile Ereğli, yüzde 3.37 ile Migros ve yüzde 3.0 ile Tüpraş takip etti. Endeks hisseleri arasında en fazla değer artışı yüzde 9.46 ile Doğan Yayın Holdİng`de oluşurken, onu yüzde 7.69 ile İhlas Holding ve yüzde 3.3 ile Tofaş Fabrika takip etti.

En fazla sektörel değer artışı yüzde 3.46 ile tekstil sektörü endeksinde gerçekleşti. Onu yüzde 2.95 ile gıda sektörü endeksi takip etti. En çok değer kaybeden sektör endeksi ise yüzde 3.13 ile Aselsan`dan oluşan savunma ve yüzde 2.79 ile metal ana sektör endeksleri oldu. İşlem gören 301 hissenin 143`ü düşerken, 103`ü arttı. 55 hisse düne göre fiyatı değişmeden kapandı.

İşlem hacmi yüksek hisselerin başında Sabancı Holding, Doğan Holding ve Yapı Kredi Bankası geldi. Bu hisselerin işlem hacimleri toplamı, günlük işlem hacminin yaklaşık yüzde 24.3`ünü oluşturdu.(YENİ BİNYIL)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.