Borsaya büyüme ve IMF desteği

31.03.2005 - 16:46 | Son Güncelleme :

Olumlu haberlerle rahatlayan endeks, günü 959 puanlık yükselişle gün içerisinde gördüğü en yüksek seviye olan 25 bin 557 puan seviyesinden tamamladı

Dünü, 121 puanlık artışla 24 bin 600 puan seviyesinden tamamlayan borsa bileşik endeksi, bugüne Yurtdışı piyasaların sakin olması ve yurtiçinde IMF heyetinin 4 nisanda geleceğinin açıklanmasıyla alımlarla başladı. Bu gelişmelere dolarda görülen gevşeme eğilimi ve beklenenin üzerinde gelen büyüme rakamları da eklenince endeks 25 bin puan seviyesinin üzerine çıkararak 25 bin 278 puana kadar yükseldi. Ancak endeksin özellikle 25 bin 300 direnç noktasına yaklaştıkça zorlandığı görüldü. Yine de borsada olumlu havanın şu an için devam ettiği görüldü. İlk seans boyunca 24 bin 600 – 25 bin 278 puan aralığında hareket eden borsa bileşik endeksi, günün ilk yarısını 652 puanlık artışla 25 bin 253 puan seviyesinden tamamladı. Bu kapanışla birlikte hisse senetleri ortalama olarak yüzde 2,65 oranında değer kazandı. İlk seansta toplam 553,4 milyon YTL işlem hacmi gerçekleşirken, Yapı Kredi Bankası, Turkcell, Akbank, Doğan Holding ve Garanti Bankası en çok işlem gören hisseler oldu.

İlk seansta bu seyir yaşanırken borsada ikinci seansla birlikte alımların artarak geldiği gözlendi. Borsa gelen alımlarla 25 bin 500 puan seviyesini zorlamaya başladı. Ancak endeksin bu seviyeye yaklaştıkça satışlarla karşılaştığı görüldü. Endeks bir süre dar bir aralıkta dalgalı bir seyir izledi. Senasın son yarım saatine girilmek üzereyken ise endekse kademeli alım geldiği gözlendi. Borsa gelen alımlarla 25 bin 500 puan seviyesinin de üzerine çıkarak günü bu seviyenin üzerinde tamamlardı. Gün boyunca dikkat çeken yükselişin özellikle banka kağıtlarının önderliğinde olması oldu. Bunun yanında işlem hacminin tekrar yükselişle birlikte 1 milyar YTL’nin üzerine çıkması da dikkat çeken konular arasında.

Günboyu 24 bin 600 – 25 bin 557 puan aralığında hareket eden borsa, günü 959 puanlık yükselişle gün içerisinde gördüğü en yüksek seviye olan 25 bin 557 puan seviyesinden tamamladı. Bu kapanışla birlikte hisse senetleri ortalama olarak yüzde 3,89 oranında değer kazandı. Gün sonunda toplam yaklaşık 1,2 milyar YTL işlem hacmi gerçekleşirken, Yapı Kredi Bankası, İş Bankası (C), Doğan Holding, Tüpraşve Garanti Bankası en çok işlem gören hisseler oldu.

Aselsan (-% 10,48), Vakıf GYO (-% 8,53), Merko Gıda (-% 6,76), Toprak Finansal Kiralama (-% 2,87) ve Konya Çimento (-% 2,86) gün sonunda en çok değer yitiren hisseler olurken, en çok yükselen hisseler Şekerbank (+% 16,20), Denizbank (+% 15,06), Ayen Enerji (+% 13,03), Gima (+% 11,98) ve Tüpraş (+% 11,70)olarak sıralandı.




[D-FİNANS/AR-GE]


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
998 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.