Borsanin Yeni Pilici Seker.

31.01.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Subat ayinda sermayesininyuzde 15`ini halka acacak olan Seker Pilic`in hedefi ic pazarda buyumek. 1999`u 17 trilyon lira ciroyla kapatan sirket, bu yil sonunda 25 trilyonluk ciroya ulasmayi hedefliyor. Borsaya bir pilic sirketi daha geliyor. Banvit ve Mudurnu Tavukculuk`un ardindan Seker Pilic de subat ayi ortasinda sermayesinin yuzde 15`ini halka acarak, borsaya gelecek. Sermayesini 1 trilyon 165 milyar liradan, 1 trilyon 375 milyar liraya cikaran Seker Pilic, artirilan kismin 175 milyar liralik bolumunu Kent Yatirim liderliginde halka arz edecek. Hisselerin tamamini yurticinde satacak olan sirket, daha sonraki donemde ikincil arz yapmayi planliyor. Bandirma`da faaliyet gosteren Seker Pilic, 1999`da elde ettigi 17 trilyonluk ciroyu bu yil 25 trilyon liraya cikarmayi hedefliyor. Dusuk miktarda ihracat yapan sirket, ic pazari daha cazip gordugu icin disariya acilmiyor. Seker Pilic Yonetim Kurulu Baskani Ali Bor, "Yumurta uretimi yaparak ise basladik. Uzun yillar ulkenin civciv ve yumurta ihtiyacini karsiladik. 1995`te urettigimiz civcivi uretime dondurme karari alarak kesimhane yatirimi yaptik. Bu karar gecelik faizlerin yuzde 1500`lere ciktigi cok guc bir donemde alindi. Ama yatirimi tamamladik ve Seker Pilic markasiyla gorucuye ciktik" dedi. Seker Pilic`in tam bir aile sirketi oldugunu ancak yillardir kurumsallasma yonunde calismalar yaptiklarini belirten Bor, borsaya acilmanin bir prestij meselesi oldugunu ifade etti. Halka arz geliriyle ileri islem unitesini gelistireceklerini soyleyen Bor, "Ileri islenmis ve yari pismis urunlere olan ilgi artiyor. Bu pazarda soz sahibi olmak icin bize 10 yil yetecek bir yatirim yapacagiz. Proje henuz taslak asamasinda" dedi. Seker Pilic, 2000 yilinda 26 bin ton pilic eti, 3 bin ton hazir pilic urunleri ve 100 bin ton da yem uretmeyi hedefliyor. Sektorde ilk bes arasinda yer alan Seker Pilic, yemeklik yumurta uretimi de yapiyor. 100`e yakin urun cesidi bulunan sirket, onumuzdeki donemde pisirilmeye hazir sebzeli pilic urunlerini piyasaya surecek. (RADIKAL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.