Borsanın Index`i olacak

16.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
İlk hedefi olan yabancı ortaklığı gerçekleştiren Indeks Bilgisayar, ikinci hedef olarak belirlenen halka arzda düğmeye bastı. Sermayesinin yüzde 20`sini arz edecek olan şirket 200 milyon dolar ciro hedefliyor.

İndeks Genel Müdürü Atilla Kayalıoğlu, 2000 yılında 200 milyon dolar ciro
hedeflediklerini vurguladı


Bilişim sektöründe faaliyet gösteren İndex Bilgisayar, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası`na kote olmaya hazırlanıyor. Sermaye artırımı yoluyla halka açılmayı planladıklarını belirten şirket Genel Müdürü Atilla Kayalıoğlu, halka arz oranının yüzde 15 - 20 civarında olacağını ifade etti. Kurulduğu 1989 yılından bu yana geçen 11 yıllık süre içerisinde şirketin ciddi bir gelişme kaydettiğini belirten Kayalıoğlu, Bizim ileriye dönük stratejik planlarımız içerisinde birincisi yabancı ortaklık kurma, ikincisi ise halka açılma vardı. Yabancı ortaklığı gerçekleştirdik. Şimdi sıra halka arzda dedi. Halka arzın tamamen sermaye artırımı şeklinde olacağını belirten Kayalıoğlu, şu an 3 trilyon 200 milyar lira olan şirket sermayesini 4 trilyona çıkaracaklarını, nakit karşışığı artan sermayeyi kısa bir süre içerisinde halka arz edeceklerini vurguladı.


GELİR PROJELERDE KULLANILACAK;

Halka arzda konsorsiyum liderinin Park Raymond James Menkul Kıymetler olduğunu beliten Kayalıoğlu, elde edilecek gelirin tamamını yeni projelere kanalize edeceklerine dikkat çekti. Halka arzın yurtiçi ve yurtdışına olacağını belirten Kayalıoğlu, bu konudaki çalışmaların konsorsiyum lideri tarafından sürdürüldüğüne işaret etti.


Daha önce 1999 - 2000 yılı için yüzde 70`e yakın büyüme öngördüklerini ve bu yıl
sonu için 200 milyon dolar ciroyu geçmeyi hedeflediklerini belirten Kayalıoğlu, Mevcut iş alanlarımızın yanı sıra yeni iş alanlarında da faaliyetlerimizi yoğunlaştırmayı planlıyoruz. Yabancı ortağımızın tecrübesinden de yararlanarak faaliyetlerimizi daha fazla güçlendireceğiz dedi.


Index Bilgisayar 160 kişilik kadrosu, 15 farklı departman yapısı, üç bini aşkın bilgisayar bayii ağıyla, Türkiye`de en önemli teknoloji sağlayıcı firma konumunda bulunuyor. Şirketin faaliyetlerine 3M ürünleriyle başladığını ve daha sonra bunu HP (Hexlett - Packard) tüketim malzemelerinin takip ettiğini belirten Kayalıoğlu, 1996 yılında IBM`in PC dağıtımıyla birlikte ayrı bir aşama kaydettiklerini vurguladı. İndex Bilgisayar`ın şu an Türkiye`nin bilgi işlem alanında çalışan ve firmaların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek tek alışveriş merkezi olma özelliğine sahip toptancı konumunda bulunduğunu kaydeden Kayalıoğlu, İndex Bilgisayar`ın büyümesi sonucunda birçok yabancı şirketin ilgi odağı haline geldi. Biz de stratejik açıdan katma değer yaratacak ve ülkesinde de bu işte bir numara olan Yunanistan`ın Pouliadis grubunu sermayemize yüzde 50 oranında ortak ettik dedi.


YILLAR İTİBARİYLE INDEX

Üç bilgisayar ve bir makine mühendisi tarafından 1989 yılında kuruldu
n Amacı bilgisayar firmalarının ihtiyaç duyduğu tüm ürünlerin tedarik ve dağıtımını yapmak 1990 yılında 3M firması, 1991 yılında Olivetti firması, 1993 yılında HP Tüketim malzemeleri için distribitörlük anlaşması yaptı. 1994 yılında APC Kesintisiz Güç Kaynakları ürünlerinin Türkiye distribütörü oldu. 1995 yılında Apple ürünleri daha sonra da IBM ile çözüm ortağı anlaşması imzaladı. 1996 yılında, IBM dağıtım modelini değiştirerek, distribütör modeline geçti 1998 yılında, Lotus & IBM software ürünleri distribütörlük anlaşması yaparak, yazılım dağıtım alanına girdi. Aynı yıl IBM ile kontrat yaparak AS / 400 ürün grubunun distribütörü oldu. 1998 yılında Tüketim Malzemeleri döpertmanını, Avrupa`da bir numara olan DESPEC firması ile birleştirerek DESPEC Türkiye`yi kurdu. 1999 yılında, XEROX, MICROSOFT, IBM POS, ESCORT gibi çok önemli ürünlerle Distirübütörlük anlaşması yaptı. (FİNANSAL FORUM)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.029 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.006 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.