Borsada Uc Rekor Birden.

11.11.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Borsa 417 puan birden artarak7 bin 593 puanla yeni tarihi zirvesine ulasti. 349.4 trilyon (706 milyon dolar) liralik Islem hacmi ile ikinci rekor gerceklesti. Ucuncu rekora da 46 milyon 169 bin 18 lot hissenin el degistirmesiyle ulasildi. Borsayi uclu rekora yabancilarin mali endeksi olusturan banka ve holding hisselerindeki alimlari tasidi. BORSADA dun uc rekor birden yasandi. IMF ile stand-by anlasmasinin imzalanacak olmasinin yarattigi olumlu beklentilerle gectigimiz gunlerde 7 bin puani asan borsa endeksi, dun deyim yerindeyse yabancilarin artan alimlariyla ucusa gecti. Gecen hafta 7 bin puanin uzerinde kapatan ve haftanin ilk iki gununde de kucuk artislarla yeni rekorlara ulasan borsa endeksi, dun toplam 417 puan birden artti ve yeni tarihi zirvesi olan 7 bin 593 puana ulasti. Borsada islem hacminde rekora bundan once, 4 kasimda 262.7 trilyon lira ile ulasilmisti. Borsada dun ikinci rekor islem hacminde gerceklesti. Borsada ilk seansta 148 trilyon lira, ikinci seansta da 201.4 trilyon lira olmak uzere toplam 349.4 trilyon (yaklasik 706 milyon dolar) lira islem hacmi gerceklesti. Dolar bazinda ise dunku 706 milyon dolarlik hacimle en son 16 Nisan 1999`da ulasilan 765 milyon dolarlik seviyeye biraz daha yaklasilmis oldu. Borsada ucuncu rekor ise islem miktarinda gerceklesti. IMKB hisse piyasasinda dun 46 milyon 169 bin 18 lot hisse el degistirdi. Borsada dun uclu rekorun kirilmasinda, mali endeksi olusturan banka ve holding hisselerindeki alimlarin basi cektigi soylenebilir. Yabancilarin artan operasyonlari ile bu hisselerin olusturdugu mali endeks dun 10 bin puani da asti ve 10 bin 530 puandan kapandi. Borsayi uclu rekora ulasmasinda basrolu oynayan mali endeksteki artis orani yuzde 7.8`i buldu. Sanayi hisselerinin olusturdugu sanayi endeksindeki artis ise 115 puanda kaldi ve gunu 4 bin 929 puandan tamamladi. Borsada rekorlar kirilirken, faiz cephesinde ayni iyimser temponun surdugu soylenemez. Keza bono oranlari, 2-3 puan kadar artarak yuzde 83`un uzerine yukseldi. Nakit sikintisinin devam etmesi nedeniyle gecelik oranlar da yuksek seyrini surdurdu. Gecelik repo dun 3 puan kadar artarak yuzde 78`e dayandi. Dovizde de yaklasan yilsonu ve Merkez Bankasi`nin yuksek devaluasyon hesaplari nedeniyle tedirginlik devam ediyor. Ancak Merkez Bankasi, dovizde kontrolu elden birakmiyor. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.006 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.004 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.