Borsada rekor kırılabilir mi?

24.09.2007 - 09:49 | Son Güncelleme :

Haftayı 53.882 puandan kapatan İMKB Endeksi`nin bu hafta 56 bin puanı aşarak `tarihi zirve` yapması bekleniyor

Haftayı 53.882 puandan kapatan İMKB Endeksi`nin bu hafta 56 <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/borsa334234.jpg" align="right" vspace="5">bin puanı aşarak `tarihi zirve` yapması bekleniyor. Doların 1.21-1.22`de kalması durumunda Merkez Bankası müdahalesi bekleniyor

RADİKAL

Geçen hafta Amerikan Merkez Bankası Fed`in faiz indirim kararıyla tırmanışa geçen piyasaların, bu hafta da çıkışlarını sürdürmesi bekleniyor. Piyasalardaki olası gelişmeleri değerlendiren uzmanlar, geçen haftanın son işlem gününü 53.882 puandan kapatan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Ulusal 100 Endeksi`nin bu hafta 56 bin düzeyini aşarak `tarihi zirve` yapabileceğini söyledi.

Dolar kurunun ihracatçılar için çok zorlayıcı bir noktada olduğuna işaret eden uzmanlar, doların 1.21-1.22 seviyelerinde devam etmesi halinde Merkez Bankası`nın piyasaya müdahale etmesinin gündeme gelebileceğini kaydetti. Uzmanların görüşleri şöyle:

Ak Yatırım Baş ekonomisti Hakan Aklar: Fed kararı önemli bir eşikti. Şu an piyasalar sakin bir yükselişte. Yabancıların borsadaki hisse senedi stoku 17 Eylül`de 56.7 milyar dolar iken, bu rakam 18 Eylül`de Fed kararının açıklanmasından sonra 20 Eylül itibarıyla 62.76 milyar dolara ulaştı. Yani iki gün içinde yabancıların borsadaki hisse senedi stokunda 6 milyar dolarlık bir artış oldu. Önümüzdeki hafta borsada yatay bir seyir izlenmesi ve kâr realizasyonları görülmesi beklenebilir. Dolar, mevcut seviyelerini koruyacaktır, dolara yerli piyasadan talep olması beklenmiyor. Sakin ve olumlu bir hafta bizi bekliyor.

TEB Yatırım Başekonomisti Sertan Kargın: Geçen haftaların aksine, önümüzdeki haftanın siyasi ve makro ekonomik ajandası durgun. Başbakan Erdoğan`ın yurtdışı ziyaretiyle siyaset kısa bir tatil havasına girecek. Öte yandan, Fed`in faiz indirimi kararına ilişkin dış piyasa yankıları da giderek azalıyor. Dolayısıyla, bu haftaki olumlu seyir önümüzdeki hafta da devam edecek. Dolar paritesi 1.41`leri görebilir. Bileşik faizler 16.70 seviyelerine geldi. Burada bir miktar da olsa kâr satışları yaşanabilir. Rahat bir hafta olacak.

Garanti Yatırım Teknik Analisti Tolga Kutaloğlu: Fed`in 18 Eylül`da aldığı faiz indirimi kararı sonrasında piyasalardaki iyimserlik önümüzdeki hafta da sürecek. Endeks, hızlı bir çıkışın ardından geçen haftanın son iki günü dinlendi. İMKB, bu haftaya psikolojik sınır olan 54 bin seviyelerini zorlayarak başlayacak. Hafta içinde borsa 56 bin seviyelerine ulaşarak tarihi zirve yapabilir. Küresel piyasalarda çok önemli olumsuz bir gelişme olmadığı sürece, önümüzdeki hafta için iyimseriz. Dolar kuru, 1.23 seviyelerinde kalacaktır. Belki biraz daha düşüş eğilimi gösterebilir.

İktisat Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat İman: Endeksteki sert çıkış, hafta başında biraz gerilese de 55 bin üzeri seviyelerin deneneceği bir hafta olacak. Doların 1.22`lerin altına inmesi zor gözüküyor. Kısa vadede 1.2190 seviyelerine inse de kendini toparlayacaktır. Zaten dolar kurunun daha aşağılara inmesi cari açık sorunu nedeniyle önemli ölçüde soruna neden olabilir. Özellikle ihracatçılar için bu kur seviyesi çok zorlayıcı. Eğer dolar kuru 1.21-.122 seviyelerinde uzun süre kalırsa, Merkez Bankası`nın müdahalesi gündeme gelebilir.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.