Borsa `tahkım`le Yeni Rekoru Kostu.

20.07.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Borsa haftayarekorla basladi. Gecen hafta ertelenen ekonomik paket aciklamalarinin yani sira, sosyal guvenlik reformu ve Tahkim Yasasi`na iliskin son gelismelerin yarattigi beklentiler borsayi dun yeni rekora tasidi. Borsa endeksi dun tam 248 puan birden artarak, 5 bin 900 puanin da uzerine cikti ve 5 bin 924 puandan kapandi. hisseler ortalama, yuzde 4.3 oraninda prim yapti. Borsa en son, 11 Mayis`ta 5 bin 811 puanla rekora ulasmisti. Ilk seansta 56.5 trilyon lira duzeyinde gerceklesen islem hacmi ikinci seansta, gelen alimlarin etkisiyle artarak 87 trilyon lira duzeyine yukseldi. Boylece borsada dun toplam 143.5 trilyon lira islem hacmi gerceklesti. Borsa gune kucuk capli alimlarla basladi. Ilk dakikalarda yatirimcilarin, gecen hafta aciklanmayan ekonomik paketle ilgili beklentilerin yani sira, sosyal guvenlik reformu ve Tahkim Yasasi ile ilgili beklentiler yuzunden, mevcut portfoylerini korumayi tercih etmeleri dikkat cekti. Ogleye dogru sosyal guvenlik komisyonun calismalari ile Tahkim kararina iliskin ilk bilgiler gelmeye baslayinca, borsada da baska holding ve kamu hisselerinde alimlar artmaya basladi. Borsa ilk seansi 31 puanlik artisla 5 bin 708 puandan tamamladi. Borsada asil hareketlenme ikinci seansta yasandi. Ikinci seans islemleri devam ederken Ankara`dan, sosyal guvenlik reformu ile yeni maddelerin kabul edildigine iliskin haberlerin gelmeye baslamasi, borsada alimlari da artirdi. Ozellikle ikinci seans ortalarina dogru, Meclis komisyonundan emeklilik yasinin hukumetin istedigi dogrultuda, kadinlarda 58, erkeklerde 60 olarak kabul edildigi yolunda ekranlara yansiyan haberler, borsada doping etkisi yaratti. Anayasa degisikligi icin tahkim kararinin imzaya acilmasi ise daha cok holding ve kamu hisselerinde etkili oldu. Tahkim icin Anayasa degisikliginin gerceklesmesi halinde bundan en cok holding hisselerinin etkilenecegi hesabini yapan yatirimci, IMKB`de dun holding hisselerinin etkilenecegi hesabini yapan yatirimci, IMKB`de dun holding hisselerinde pozisyon almaya basladi. Tahkim karari ile bugune kadar surekli yasalarla engellenen ozellestirmenin onunun acilacagi dusuncesiyle kamu hisselerinde de alimlarin hizlandigi gozlendi. Emeklilik dopinginin yani sira tahkim karari ile ilgili artan soylentiler, borsayi gunun sonunda 248 puanlik artisla, rekora tasidi. Onumuzdeki gunlerde ekonomik pakete iliskin beklentilerin etkisiyle, borsa bu kez 6000 puani asabilir. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.006 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.