Borsa Rekor Tazeledi.

20.07.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Hukumetin sosyal guvenlik reformukonusunda kararli gozukmesi ve IMF`nin sosyal guvenlik reformunun cikmasinin ardindan kredi muslugunu acacagi seklindeki haberler, borsanin dun rekor kirmasini ve faizlerin gerilemesini sagladi. IMKB-100 endeksi dun 248.57 puan ve yuzde 4.38 yukselerek 5 bin 924.83 puandan kapandi. Boylece IMKB-100 endeksi hem kapanis rekoru kirdi, hem de tarihi olarak seans ici degerler de dahil en yuksek duzeyine cikti. Gune satis agirlikli baslayan bono piyasasinda da faizler ogleden sonra gerileme kaydetti. Sabah saatlerinde yuzde 94`e kadar cikan bilesik faizler, ogleden sonra yuzde 91.8 ile cuma gununun 2 puan altina indi. Borsada ve bono piyasasinda kararsiz ve satis agirlikli baslayan gun icinde ogleden sonra agirlik kazanan yukselis dalgasinda uc onemli faktor rol oynadi. Birinci faktor, hukumet kanadindan yapilan aciklamalarda sosyal guvenlik konusunda kararlilik gosterilmesi oldu. Iscilerden gelen tepkinin ardindan isveren kesiminden de sosyal guvenlik tasarisina karsi aciklamalar yapilmasi piyasalarda olumsuz karsilanmisti. Ikinci gelisme, uluslararasi tahkim konusundaki Anayasa degisikliginin hizla Meclis`e sunulmasi icin atilan adimlar oldu. Bu gelisme ile ozellikle buyuk altyapi yatirimlari ve ozellestirmede rol oynayacagi dusunulen holding hisselerinin borsada prim yapmasini sagladi. Ucuncu gelisme ise Bloomberg ajansi tarafndan yayinlanan bir haber oldu. Haberde, IMF turkiye masasi Sefi Cottarelli`nin, Fleming Research adli bir kurulusla gorusmesi sirasinda, yilin dorduncu ceyreginde Turkiye`ye mali yardimda bulunabileceklerini soyledigi duyuruldu. Habere gore Cottarelli, sosyal guvenlik reform tasarisinin yasalasmasi halinde, Turkiye`ye mali yardimi iceren bir anlasma yapabileceklerini soyluyor. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.