Borsa, Mustesarlik Kavgasina Alet Edildi.

08.07.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Devlet BakaniHikmet Ulugbay`in intihariyla simdilik `Borsa olayi`na nokta koyulmus gibi gorunse de Hazine ve Borsa cevrelerinde firtinalarin bundan sonra daha sert esecegi one suruluyor. IMF gorusmelerine ait gizli belge sizdirildigi iddialariyla baslayan gelismelerin arkasinda Hazine Mustesarligi`na atanma kavgasinin yattigi ve bu kavgaya alet olan politikacaliran da olur olmaz aciklamalari nedeniyle isin koruklendigi finans cevrelerince dile getiriliyor. Verilen bilgilere gore atama bekleyen Hazine Mustesar Vekili Cuneyt Sel, ANAP kanadindan `onay` aldiktan sonra DSP kanadini da ikna etmisti. MHP tarafi ise zaten konuyla fazla ilgili degildi. Bu uzlasi icinde atanma kararnamesi, kesin onay icinn Cumhurbaskani Suleyman Demirel`e gonderilecekti. Ancak, Sel icin nabiz yoklayan Demirel`e, onunla ilgili bazi iddialar geldi. Bu iddialar arasinda Sel`in, bir holdigin sahibi ile ozel iliskilerinden de soz ediliyordu. Demirel, bunun uzerine tereddut gecirdi ve eskiden beri daha iyi tanidigi, birlikte calistigi Ziraat bankasi Genel Muduru Selcuk Demiralp`in bu makama daha layik oldugunu, boyle bir tercih gelirse kendisinin de onay verecegini Delvet Bakani Hikmet Ulugbay`a da acikladi. Cuneyt sel`le ilgili kararname de bunun uzerine Demirel`e gonderilirken, yoldan geri dondu. Bazi gazetelerde Sel`in mustesar olarak atandigi haberleri cikinca da Demirel, kararnamenin kendisine gelmedigini belirtti ve yalanladi. Bu duruma uzulen Sel`e en buyuk destegin ANAP kanadi ve ozellikle de Gunes Taner`den geldigi belirtilirken, Sel, tam da IMF heyeti ile gorusmeler baslayacagi sirada istifa etmek istedigini Hukmet Ulugbay`a acikladi. Ulugbay, tipki Hazine Mustesarligi`ndan ayrilan Yener Dincmen gibi Sel`in de istifasina karsi cikti ve `Bu sirada olmaz` dedi. Sel, Ulugbay`in Ecevit`i araya koyarak Demirel`i ikna etmesini de bekledi. Ancak, Demirel, Selcuk Demiralp`de israr edince yapilacak fazla is kalmamisti. IMF`nin belgesini basina sizdirma onayi da bu sirada patlak verdi. Sel`in ANAP`lilara belgeyi ilettigi aciklamalari ortaya yayilinca Devlet bakani Hikmet Ulugbay, buna cok uzuldu. Ulugbay`in Sel`e, `Sen sesini cikarma, ben suclamalari yanitlarim` dedigi belirten Hazine yetkililerine gore Ulugbay, ortaligi yatistirmakta basarili olamadi. Cuneyt Sel, bu gelismelerin ardindan Hazine`den ayrildiktan sonra Toprakbank`a gecen Yener Dincmen`e de danisarak kesin istifa kararini verdi. Sonucta, Cumhurbaskani Demirel`in ve Selcuk Demiralp`in istedigi oldu ve Mustesarliga getirildi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.006 TL        
DOLAR
1.007 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.