Borsa Kucuklerle Yeni Rekorunda.

09.11.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Borsa haftaya yinerekorla basladi. Gecen hafta, 7000 puani da asarak, gerek islem hacminde, gerekse endeks bazinda yeni rekorlara ulasan borsa, bu haftanin ilk gununde, endeks bazinda rekorunu yeniledi. Borsa dun 43 puan artarak 7 bin 176 puanla yeni tarihi zirvesine ulasti. Hisseler, ortalama yuzde 0.6 oraninda prim yapti. Gune yukselerek baslayan borsada, ilk seansin ortalarina dogru satislar gelmeye basladi ve endeks birara gecen haftaki zirve seviyesinin altina, 7 bin 50 puana kadar geriledi. Seansin sonlarina dogru mali sektor hisselerindeki alimlarla endeks tekrar yukselise gecti ve birinci seansi, 7 bin 208 puanla yeni tarihi zirvesinde tamamladi. Ikinci seansta da kár satislari bir ara agir basinca endeks tekrar 7 bin 80 puan duzeyine kadar indi. Ilk seansta oldugu gibi ikinci seansta da, ozellikle IMKB 30 endeksinde yeralan primli hisselerdeki kár amacli satislar, borsanin zaman zaman eksiye dusmesine yolacti. Ancak primli hisselerdeki satislara paralel yatirimcinin, fiyati dusuk kalan, daha kucuk montanli diger hisselere yonelmesi, endeksin toparlanmasini sagladi. Dahasi, son dakikalarda lokomotif hisselerdeki destek alimlarinin da etkisiyle borsa haftanin ilk gununu yeni zirvesinde kapatmayi basardi. Borsada islem hacmi dun de toplam 200 trilyon liranin uzerinde kaldi. Ilk seansta 94.2 trilyon lira ve 125 trilyon lira da ikinci seansta olmak uzere dun toplam islem hacmi 219.2 trilyon lirayi buldu. Borsada rekor yukselis devam ederken bono faizleri yuzde 80`deki seyrini korudu. Gecen hafta icinde birara yuzde 80`nin de altina inen bono oranlari, hafta sonunda biraz yukselerek yuzde 80-81 duzeyindeki seyrini haftanin ilk gununde de surdurdu.
Dolar 494 bin lira: Merkez Bankasi`nin kasim ayi devaluasyon oranini biraz daha yuksek tutacaginin anlasilmasi ile dovize artan talep dun de devam etti. Merkez Bankasi ise bu yogun talebi frenleyebilmek icin doviz interbankinda satis yaparak mudahale etti. Merkez`in, dun kapanisa dogru gerceklestirdigi yogun mudahale sirasinda, yaklasik 250 milyon dolarlik satis yaptigi tahmin ediliyor. Dolar, serbest piyasada da dun 4 bin 800 lira birden artarak 494 bin liraya yukseldi. Dolar, hafta sonu serbest piyasada 489 bin 200 liradan satilmisti. Piyasalarda IMF anlasmasina iliskin olumlu beklentiler devam ediyor. IMF heyetinin Ankara`da temaslari devam ederken iki yillik bir donemi kapsayacagi ortaya atilan stand-by anlasmasinin suresinin tekrar uc yil olabilecegi konusulmaya baslandi. Sure uzatiminin olup olmayacagi ve dolayisiyla bunun hedeflerde degisime yolacip acmayacagi henuz bilinmiyor. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
991 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.